Berta Bageri

Frederiks Allé 105 st. th., 8000 Aarhus C 93 10 60 51

Berta Bageri ligger på Frederiks Allé og deler lokale med Ved siden A’.  De er begge underafdelinger af Restaurant Hærværk, der siden 2014 har ligger i nabohuset. De to virksomheder brænder for økologi og bæredygtighed og er en bager og delikatesse. På kort tid er de blevet populære på Frederiksbjerg, og der er ofte mange kunder i butikken, der kommer efter brød, tapas, ost, charcuterie og kager. 

 

Bageriet

Bertas er et økologisk og bæredygtigt surdejsbageri. De bager surdejsbrød og kager efter gamle traditioner af dansk økologisk mel fra Kornby Mølle. Råvarerne er nøje udvalgte og kommer fra mindre, danske, økologiske gårde og producenter. Folkene bag er Sebastian Welander, der har været chef bager på Skafferiet Hinderup og René Hansen, der er manden bag Retour og BAMBI eatery & bakery.

 

Brød og kager

Udvalget er ikke stort. Der er en type rugbrød med 100% fuldkornsrugmel fra Kornbymølle og et type surdejsbrød. Derudover er der surdejsstykker og kager som croissanter og snurrer. 

 

Atmosfæren

Den lille butik har tiltro til kunderne, der selv skal vælge brød og komme det i poser, ligesom man selv udregner prisen og betaler på mobilepay uden det store tilsyn fra betjeningen. Der er en meget uformel stemning, og alle er velkomne. Personalet har godt humør, og der er en familiær stemning og tilgang til kunderne. På hylderne står vin fra Reduktivt, øl, cider, kogebøger, cocktails fra Force Majeure og konserves fra Fangst. I kølemontren ses forskellige pølser, oste og tapenade, som Ved Siden A´ anvender til deres charcuterie. 

 

Senest opdateret: 27/06/2022 09:06