Faour

Klostergade 32, 8000 Aarhus C 60 15 15 70

Er du til spændende mad fra Mellemøsten, så er det Faour beliggende i Klostergade, du skal besøge. Her kan du spise i restauranten eller hente din mad som takeaway. Faour ejes af Mustafa Faour, der sammen med sin lillebror Omar har deres daglige gang i køkkenet. Hos Faour har de fokus på traditionel og autentisk arabisk mad. Særligt deres falafler skiller sig ud. 

 

Maden 

Hos Faour er et arabisk køkken med et strejf af danske råvarer. Al maden er hjemmelavet, og opskrifterne, som Mustafa Faours far står bag, er hemmelige. 

 

Falaflerne hos Faour er velkendte, prisvindende og anmelderroste. Der er tre forskellige falafler at vælge mellem. Den klassiske falafel, den med squash, blomkål og syltede chili eller den med aubergine og chilikartoffel.

 

Rullerne

Falafelrullerne er med hjemmelavede falafler, kålsalat, syltede majroer, syltede agurker, cherrytomater, lyserød hummus og tahindressing. Som tilbehør serveres 2 falafelkugler med hummus. Af småretter finder du bl.a. hummus, fladbrød, grillede grøntsager, baba ganoush eller falafelkugler. 

 

Mezze – små retter

Til det større måltid er det mezze, der er på menuen. To varianter med små retter, der begge er beregnet til to personer. Faour Mezze er med 6 falafelkugler, småretter: 1x hummus, 1x baba ganoush, 1x syltede grøntsager, 1 x tabbouleh salat, 1 x chilikartofler, 1 x bulgur tartar og serveres med fladbrød. Den anden er Gellerup Mezze, der skifter chilikartofler og bulgur tartar ud med Manakish (også kendt som små tyrkiske pizzaer): 1 x ost og spinat, 1 x ost og timian. Det serveres også med fladbrød.

 

Drikkevarer

Der er ikke det store udvalg her. Coca Cola og San Pellegrino i flere varianter. 

 

Stemningen

Du får fornemmelsen af at træde ind i Faours dagligstue. Her er hyggeligt. Det store åbne køkken gør, man kan følge med i tilberedelsen af maden, der altid serveres med et smil.  

 

Prisniveau

Maden er veltilberedt af gode råvarer og med smag. Falafelrullerne står til 69 eller 79 kr.. Det er i orden for en stor og mættende rulle. Småretterne har en enhedspris på 25 kr., mens mezze koster 159 eller 189 kr.. 

Senest opdateret: 10/05/2022 11:05