Gastromé

Rosensgade 28, st, 8000 Aarhus C 28 78 16 17

Gastromé er en intim restaurant beliggende i hjertet af Aarhus. De var blandt flagskibene, da Michelinguiden fik øje på Aarhus, og restauranten i midtbyen har formået at holde både et højt niveau siden åbningen i 2014 og sin ene Michelin-stjerne siden 2015. Gastromé med Søren Jakobsen og William Jørgensen i spidsen har indrettet sig i en af Aarhus’ ældste gader i det brostensbelagte Latinerkvarter. Stilen er personlig, og fokus er på danske råvarer.

 

Maden

Udpræget nordisk køkken, der leger med lokale råvarer og utraditionelle sammensætninger. Råvarerne kommer bl.a. fra restaurantens egen have i nærheden, hvor man dyrker urter, rodfrugter, bær og æbler uden brug af sprøjtegifte. Selv husets honning kommer fra egen have. Gastromé skal fremhæves for selv af dyrke deres råvarer, eller en stor del af dem. De giver den gas på oplevelser og smag. 

 

Huset tilbyder 3 menuer. Den største oplevelse er “Signature” med snacks, østers, caviar, syv serveringer og petit fours. “Fuld Gas” består af indledende snacks efterfulgt af syv serveringer, og “Halv Gas”, er den fleksible hverdagsmenu bestående af snacks efterfulgt af tre serveringer. med mulighed for tilvalg af retter fra de større menuer.

 

Stemningen

Trods det fine Michelin-selskab formår Gastromé at holde en intim og uhøjtidelig stemning, hvor landkøkkenet har helt styr på retterne, og hvor tjenerne véd, hvad de taler om. Restauranten med plads til bare 40 gæster signalerer klasse med sine designermøbler, og maden lever fuldt op til førstehåndsindtrykket.

 

Vin/drikke

Alle menuerne kan bestilles med eller uden ledsagende vinmenu. Er du selv på jagt efter spændende vine, har Gastromé et flot vinkort i forskellige prisklasser og og så vine med alder.

 

Prisniveau

I den høje ende, men det matcher den værdi, der er for pengene. Kvaliteten af råvarerne er naturligvis med til at trække prisen op. Et besøg hos Gastromé er oplevelsen og pengene værd. 

Tjek deres søster-restaurant her:

Se naborestauranten, Carlton, her:

[/read_more]

 

Senest opdateret: 30/09/2022 01:09