KØN café

Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C 25 45 45 10

Midt i Aarhus, på Domkirkepladsen, ligger KØN Gender Museum Danmark, der har køn og ligestilling på programmet. Igennem årene har de haft særudstillinger af såvel historisk som aktuel karakter. Inden for finder du KØN café. Her kan du nyde en bid mad eller drikke efter et besøg på museet eller bare komme ind fra vejen til en frokost.

 

Maden

Det er årstidens danske råvarer, der danner grundlag for maden. De kommer fra lokale leverandører. Caféen har fokus på bæredygtighed og økologi, og alt er lavet fra bunden. Menukortet er uden de store valg. Hele dagen serveres surdejsbolle med smør og ost. 

 

Ellers er der frokosten, hvor der kan i sommerperioden vælges mellem sommersalat med kylling, som også kan fås i en vegansk udgave, grøntsagstærte med salat og brød eller platte med unika ost, vildsvinesalami, oliventapenade, soltørret tomat og surdejsbrød. Når vinteren går ind, skiftes salaten ud med suppe. 

 

Vin/drikke

Udvalget af drikkevarer er noget større end madudvalget. Kaffe er der meget af. Sort kaffe, cappuccino, cafe latte, latte macchiato eller cortado er nogle af mulighederne. Der er også te, varm chokolade og sodavand. Øllene er fra forskellige leverandører som Thisted Bryghus, Royal, Nørrebro Bryghus og Anarkist. Du kan også nyde husets rødvin, Uby hvidvin eller rosé. 

Burgerguide til Århus:

Stemningen

Lokalerne er stemningsfulde. Her er sofaer, malerier og en hjemlig hygge. Der er højt til loftet, god plads omkring bordene, der er med levende lys og blomster. Der er en særlig stemning i caféen, der hører til museet. Betjeningen er venlig og tager tingene oppefra og ned. I godt vejr er der udendørs servering i Mathilde Fibigers Have bag museet.

 

Senest opdateret: 04/03/2022 02:03