La Foresta

Violvej 2, 8240 Risskov 23 23 30 00

La Foresta ved stranden i Risskov er en italiensk restaurant. Her er en perfekt placering med sol det meste af dagen, og fred og ro fra byens larm og trængsel. Lokalerne husede før Standens Bistro. Der er nok 100 meter til vandet, og stedet ligger i kernen af Nordre Strandvej, hvor der også ligger en del andre restauranter, caféer og Okkels Is på hjørnet.

 

Maden

Menukortet er langt hen ad vejen italiensk. Det er ikke stort, men det er velsagtens kun et kvalitetsstempel. Pizzaer fylder en stor del af menukortet. Ellers er der charcuterie, carpaccio, forskellige pastaretter, og en steak med bearnaisesauce og fritter. Bredden af menukortet rammer meget godt den store kundegruppe, som La Foresta sigter efter.

Pasta med laks og flødesauce eller med oksemørbrad er også på menukortet. Der er andre pastaretter, men de skifter af og til. De to første er altid på menukortet.

Det er fint velsmagende mad, og det skal ses i lyset af det relativt lave prisniveau.

Antipasto til to personer koster kun 179 kr. og er ret populær hos La Foresta, da mange af gæsterne gerne vil sidde ude, når solen er fremme og drikke lidt vin. Her er charcuterie jo en glimrende ledsager.

 

Stemningen

I døren modtages du af en tjener, der viser dig hen til bordet. I højtalerne lyder italiensk musik, og i baggrunden hører man kokkene lave mad i det mere eller mindre åbne køkken. Det er hyggeligt og roligt. Bordene er rå og med levende lys. Der er plads til 32 gæster indenfor og udenfor er 12 små cafeborde. Betjeningen er venlig og nærværende. 

 

Prisniveau

Det er fornuftigt. Det er middelniveau – og dog. En frokostpizza koster 59 kr., hvilket ikke er dyrt. Til aften er prisen 119 kr.. Til gengæld koster en ⅓ kg rib eye med fritter og bearnaisesauce kun 225 kr.. Salat med grillet laks koster 125 kr.. Drikkevarerne er også middel, mens de italienske øl er i den mere dyre ende. De koster 69 kr. for 33 cl..

 

Vin/drikke

Vinkortet er ikke stort, men der er fin bredde i det. Størstedelen af vinene er fra Italien, dog med afstikkere til USA og Frankrig. Priserne er ikke så lave på vinen, som de er på maden. Øllene er både danske og italienske. Der er dansk fadøl på hanerne og fire faste italienske øl på flaske.

 

Andre restauranter

Burger Shack

Burger Shack Frederiksgade

Frederiksgade 39, Aarhus C
Burger Boom - Store Torv-5

Burger Boom – Store Torv

Store Torv 18, 1 sal, Aarhus C
Mamma’s i Aarhus C

Mamma’s

Frue Kirkeplads 1, Aarhus C
Havnens Perle-2

Havnens Perle

Dagmar Petersens Gade 10, Aarhus C
Café Ziggy på Trøjborg-2

Café Ziggy på Trøjborg

Tordenskjoldsgade 96, Aarhus N
Street Coffee i Jægergårdsgade set udefra gaden

Street Coffee Jægergårdsgade

Jægergårdsgade 15, Aarhus C
Peter Gift i M.P. Bruunsgade

Peter Gift

M. P. Bruuns Gade 28, Aarhus C
Frugtkurv hos Restaurant Fedet i Risskov

Restaurant Fedet

Nordre Strandvej 35, Risskov
Gorm's i Jægergårdsgade-6

Gorm’s

Jægergårdsgade 6, Aarhus C
Villa Dining i Risskov_-14

Villa Dining

Grenåvej 127, Risskov
Et hyggebræt hos Café Moesgaard Museum i Højbjerg

Café Moesgaard Museum

Moesgård Allé 15, Højbjerg
Shawarma King

Shawarma King

Immervad 1, Aarhus C
Brunch og livemusik hos Cafe Støj

Cafe Støj

Jægergårdsgade 150, Aarhus C
Burger BOOM set udefra Vesterbrogade i Aarhus

Burger BOOM – Vesterbrogade

Vesterbrogade 4, Aarhus C
Klokken-3

Klokken

Mindegade 6, Aarhus C