Pølsevognen på Banegårdspladsen

Banegårdspladsen 17, 8000 Aarhus C 50 90 17 17

Pølsevognen på Banegårdspladsen er i dag byens mest moderne pølseskur, eller hus om du vil. Det er ikke en “rigtig” pølsevogn som i gamle dage. De findes desværre ikke mere i Aarhus, ud over den, som står i Den Gamle By. Men i dag har vi pølseboderne, som i mange henseender også er mere praktiske – især for pølsemændene. På Banegårdspladsen er det Kim Pedersen, som er forpagter i den helt nybyggede pølsebod. I øvrigt den flotteste pølsebod i Aarhus. Pølsemanden, Kim, er i øvrigt en hyggelig mand, som elsker at snakke med kunderne og sætter en ære i sit job.

 

Maden er velkendt

Her er et pænt udvalg af pølser, hotdogs, ribbensandwich og frikadellesandwich. Det er velkendt, og der er ikke så meget nyt over maden. Men det er heller ikke meningen. Man ved, hvad man får, og de fleste kunder kommer efter noget velkendt.

 

Stort set alle råvarerne kommer fra Danish Crown, og pølserne skal være fra Steff Houlberg. Sådan det. Børnenes Kontor har nærmest monopol på at drive pølseskurene i Aarhus, og de har bestemt, man udelukkende må handle med Steff Houlberg. Sådan er det. Men det positive er, at man ved hvordan den mad, man får, smager.

 

 

Prisniveau

Det er sympatisk set i lyset af det generelle prisniveau på mad i Aarhus. En ristet hotdog kostede, sidst vi var forbi Kim, 34 kr.. Det er den pris, de fleste tager i Aarhus, med mindre det er slagterpølser og hjemmebagte pølsebrød, vi taler om. Alt i alt holder de aarhusianske pølsemænd/kvinder et fair prisniveau. 

 

Pølsevognene er et samlingspunkt

Pølsevognene fyldte 100 år i 2021 og er et stykke dansk kulturhistorie, som er værd at støtte og bevare. De amerikanske burger-mastodonter skal nok overleve, men det er mere tvivlsomt med pølsevognene. Noget af det, som man opdager med det samme ved de aarhusianske pølsekiosker, er, at alle snakker med alle. Pølsekiosker er et lidt pudsigt begreb – og ja, det kalder Børnenes Kontor, som mere eller mindre har monopol på at drive pølsekioskerne, sig selv. Vi kalder dem pølsevogne her på Spiseguiden, selvom det ikke helt passer. 

 

Hvis man ser på Aarhus, så ser det stadigvæk ud til, at aarhusianerne elsker en god ristet pølse, hotdog eller en ribbensandwich. Nogle gange er køen pæn lang og mange af pølsevognene har haft den samme forpagter i mange år, hvilket betyder, de løber fint rundt.

 

Åbningstiderne er svære at finde

Eller det kommer an på, hvordan man ser det. Nu er Aarhus ikke København, selvom byen nogle gange ønsker det. Pølseboden åbner omkring kl. 11 mandag til lørdag. De lukker i hverdagene omkring kl. 17. Lørdag kl. 16, og holder lukket om søndagen. Man kan ikke opdrive åbningstider på nettet. Ikke engang Google har dem og heller ikke på Børnenes Kontors hjemmeside, fortæller pølsevognens åbningstider. Derfor er åbningstiderne vejledende. 

 

LÆS OGSÅ:

Anettes Sandwich i Veri Centeret

Burger King på Banegårdspladsen

 

Senest opdateret: 07/04/2024 12:04