Restaurant Havnær
Åbningstider
-
Lukket
•Åbent
12:00 - 15:00 og 18:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 15:00 og 20:30
-
Lørdag•
12:00 - 15:00 og 18:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 15:00 og 20:30
- Søndag• 12:00 - 17:00
- Mandag• Lukket
-
Tirsdag•
12:00 - 15:00 og 18:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 15:00 og 20:30
-
Onsdag•
12:00 - 15:00 og 18:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 15:00 og 20:30
-
Torsdag•
12:00 - 15:00 og 18:00 - 00:00
Køkkenet lukker kl. 15:00 og 20:30
I bygningen SHIP på Aarhus Ø, kun få skridt fra Aarhusbugten, ligger Restaurant Havnær. Her er nærvær og nærhed. Det er Daniel Justesen og Anne Bach Mortensen, der står bag, og visionen er at skabe autentiske oplevelser med gastronomi og personlighed.
De er jordens sødeste mennesker og har taget Aarhus med storm. På kort tid har Havnær fået et hav af stamkunder, og er i dag blandt de absolut bedste fiskerestauranter/restauranter i Aarhus.
Maden
Den kan ikke sættes i en bestemt kasse, men den læner sig mest op af det nordiske og franske køkken. Havnær lader sig inspirere af det, de oplever, ser og føler og anvender de små, unikke lokale leverandører. Smagen er i fokus, og det er smukke kreationer og veltilberedt mad.
Med beliggenheden ved vandet er råvarerne gerne fra havet, men også fra landet, hvor folkene bag restauranten selv er opvokset. Daniel Justesen, medejer og køkkenchef, er en prisvindende og yderst rolig kok fra det vestjyske. Hans forhold til de gode råvarer er unikt, og maden er ganske enkelt forrygende ærlig. Daniel Justesen drev, før han kom til Aarhus, restauranten Limfjordens Hus i Glyngøre, som på få år blev en af de bedste restauranter i Vestjylland.
Råvarerne kommer fra mindre vestjyske avlere. Alle nogen, de kendte i forvejen, og som Daniel Justesen handler direkte med.
Frokost
Frokostkortet tirsdag til lørdag rummer syv retter. Her er lidt af hvert med østers, stjerneskud, dampede Limfjordsblåmuslinger og Croque Monsieur. Der er også salat og gourmet fiskedeller (nok de bedste i Aarhus).
Du kan også vælge en frokost “Tasting menu, hvor køkkenet sammensætter dagens 3, 4 eller 5 fiske-/skaldyrsserveringer. Til dessert er der deres nyfortolkning af en æbletærte.
Søndagsfrokost
Om søndagen ændres menukortet til frokost i vandkanten. Frokost-tasting med alt det, de finder allermest spændende lige nu. Ti små kolde, lune og varme serveringer, der serveres i afslappende tempo ved bordet. Nogle er portionsretter og andre deleretter. Pris for “søndag i vandkanten” er 225 kr. pr. person uden drikkevarer.
Aftenkortet
Om aftenen er der a la carte. Her kan du fx vælge mellem havskøn frikassé med stegt fisk fra fiskemandens net, frikassé med blåmuslinger og nyhøstet grønt fra landet. Der er også grillet dansk oksefilet med marineret grønt, glace og nye kartofler. 3, 5 eller 7-retters menuer, som de kalder for Nær Oplevelse, er også en mulighed.
Til alle menuerne startes med fem snacks. Retterne varierer afhængigt af sæsonen.
Hvordan er stemningen her?
Restauranten er placeret helt ude på molen. Stilen er nordisk og rustik med borde lavet af overskydende materiale fra facaden på SHIP-bygningen. Den syv meter lange bar er et samlingspunkt på Havnær. Her kan du sætte dig med lidt snacks, nyde en fadøl eller en cocktail. Gennem de store vinduer er der frit udsyn ud over Aarhusbugten. Du kan også tage plads udenfor og komme endnu tættere på vandet. Der er personligt værtskab og en uformel tilgang til tingene.
Betjeningen hos Havnær
Det er værtskab fra øverste hylde. Anne Bach Mortensen er chefen i restauranten. Hun er ganske enkelt en eminent vært. Personalet er stort set alle fra det vestjyske. Flere af dem har været med fra starten. Pudsigt nok, er Restaurant Havnær en af de restauranter, som på ingen måde har problemer med at skaffe personale. Det er et luksusproblem, men mon ikke det skyldes de har gode arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø. Uanset hvad, er det en helt forrygende godt betjening man får på Havnær.
Vin/drikke
Hos Havnær serveres der kolde fadøl, cocktails og vin. Vinkortet er tilpas stort med et bredt udvalg. Til menuerne har Havnær sammensat vinmenuer, som ofte er god value for money. Ellers har de et anstændig og spændende ølkort med øl fra mindre bryggerier.
Prisniveau
Der er kræset om råvarerne og serveringerne på Havnær. Priserne er moderate. Om aftenen koster en forret fra 90 kr. for 2 x grønne og hvide asparges, mens den dyreste ret Baerii Caviar Rossini 30 g. koster 400 kr.. En hovedret koster mellem 250 kr. og 300 kr., mens du til frokost kan få en servering til mellem 110 og 400 kr.. Mest value for money får du ved aftenmenuen med fem snacks og fem retter, der koster 450 kr., hvilket er en rigtig god pris ligesom søndag i vandkanten til 225 kr..



















