Samsø Madsnedkeri i Nicolinehus på Aarhus Ø

Husker Samsø Madsnedkeri i Nicolinehus? (Permanent lukket)

 

Samsø Madsnedkeri var en af de små boder, man kunne finde på Madmarkedet Nicolinehus på Aarhus Ø. Desværre lukkede Samsø Madsnedkeri ved udgangen af februar 2024. Desværre, da de kunne noget andet en mange af kollegerne i Aarhus kunne.

 

Navnet kunne snyde lidt, da der med stor skrift stod pasta og gnocchi på boden, men det var altså Samsø Madsnedkeri, der stod bag. De holdt normalt til på Samsø, og det var også her, de hentede de fleste råvarer. Hos Samsø Madsnedkeri serverede de italienske specialiteter af danske råvarer.

 

Samsø Madsnedkeri på Aarhus Ø

 

Maden

Hjemmelavet pasta og gnocchi var på menuen her. Ikke det store udvalg, men det gjorde ikke noget, når det, der var, var hjemmelavet og godt tilberedt. Pastaen var lavet på ølandshvede og hvedemel dyrket på Samsø. Gnocchien var baseret på kartoflen og var en italiensk variant af pasta, baseret på kartoffelmos.

 

Pasta hos Samsø Madsnedkeri som ligger på Madmarkedet Nicolinehus

Der var både lette og fyldige på samme tid. Hos Samsø Madsnedkeri arbejdede de efter de italienske principper, hvor kvalitet og håndværk gik hånd i hånd. Det var enkle og velsmagende retter, de serverede. Man kunne se hvad man spiste, hvilket også var meningen. Man skulle ikke gøre tingene for kompliceret.

 

Pasta hos Samsø Madsnedkeri på Madmarkedet Nicolinehus

 

Pasta og gnocchi

Fire pastaretter var der at vælge mellem. Carbonara, burrata og tomat, pasta pesto og pasta ragu. Af gnocchi var der en med salviesmør, en med pesto og en med ragu. Der var også mindre portioner til børnene.

 

Atmosfæren

Madmarkedet var indrettet med masser af siddepladser. Der var fin plads mellem bordene, og der var noget, der passede for enhver. Man kunne sidde med udsigt eller nyde stemningen hos Madmarkedet. Når vejret var til det, trak gæsterne gerne udenfor og fulgte med i, hvad der skete i havneområdet.

 

Samsø Madsnedkeri i Nicolinehus

 

Betjeningen hos Samsø Madsnedkeri var imødekommende og hjælpsomme. Drikkevarer købte man hos barerne, og der var alt fra vin til øl og cocktails. Der var selvfølgelig også sodavand og varme drikke.

 

Prisniveau

Det var ikke helt billigt at spise hos Samsø Madsnedkeri. Men det var også hjemmelavet mad, som krævede tid og arbejde. Retterne kostede fra 99 kr. og op til 149 kr.. Børn under 12 år spiste for 69 til 99 kr..

 

Menutavlen hos Samsø Madsnedkeri på Madmarkedet Nicolinehus

 

LÆS OGSÅ:

Husker du den første Paradis i Nørregade?