Hos Sofies forældre i Aarhus set udefra vejen af en sommerdag i 2021

Dengang Hos Sofies forældre var mødestedet i Frederiksgade

 

Hos Sofies forældre var en the- og kaffesalon i hyggelige omgivelser midt på Frederiksgade. Her var plads til alle, og særligt forældre med småbørn nød godt af caféen, hvor børnene kravlede frit på gulvet, der er babygråd, ammende kvinder og i gården står barnevogne på stribe. Her duftede af nybagte boller, og det føles som at komme hjem til bedsteforældrene. Et sandt børnemekka, som desværre gik konkurs i november 2022 og lukkede helt.

 

Maden 

De kaldte sig for en the- og kaffesalon, men der blev også budt på forskelligt mad, så som morgenkomplet, sandwich, burger, fritter, kyllingespyd, pølsehorn, madtærter, salater, rugbrødsmadder og et væld af kager og søde sager. 

 

Hos Sofies forældre åbnede de tidligt og stod klar med yoghurt med müsli, æg og bacon eller de større morgenkompletter, der bestod af brød, ost, pålæg, frugt, morgenkage samt kaffe/te og juice. Udvalget var stort, og der var mere end rigeligt at vælge i mellem. 

 

Husker du den vietnamesiske restaurant,Cư Cư, i Bruuns Galleri?

 

Der var også et stort udvalg af sandwich til både børn og voksne at finde på menuen. Der var klassikeren kylling og bacon, men også ribbensandwich eller hummus og mozzarella til vegetarerne. Burgerne kommer med fritter og valgfri dyppelse, og der var noget for både kødspisere og vegetarer. Madtærterne var hjemmelavede og var med enten laks, porre eller spinat/gedeost.

 

Den lille sult

Der var selvfølgelig tænkt på børnene hos Sofies forældre. Pølsehorn, fiskehapsere, mini kyllingespyd med grøntsagsstænger, rugbrødsmadder eller hjemmebagte boller. 

 

 

Den søde tand

Udvalget var pænt stort. Hjemmebagte kager, tærter, pandekager, is og belgiske vafler var noget af det, du kan sætte tænderne i. Og der var altid nok af det. 

 

Drikkevarer

Te og kaffe i mange afskygninger fandtes i caféen. Både de kolde og varme. Der var også en del økologisk saft, sodavand, brus fra Ebeltoft Gårdbryggeri og mælk. 

 

Stemningen Hos Sofies forældre

Der var en hjemlig hygge, og det var nærmest som at træde ind i farmors stue. Der var nærvær og ro i caféen, hvor sofaer, polstrede stole og tæpper på gulvet skabte en afslappet stemning. Der var dog liv over det, når børnene kravlede rundt på gulvet, mødte hinanden og legede, mens mødregruppen nød mad og drikke. Betjeningen var nede på jorden, smilende og hyggede sig med gæsterne. 

 

Prisniveau

Det var ikke dyrt for hjemmelavet mad. Priserne gik fra 17 kr. for en gulerodsbolle med smør og op til den dyreste servering, som dengang var burger med fritter til 120 kr.. Den fuldvoksne morgenkomplet kostede 90 kr., sandwich 70 kr. og rugbrød med laks eller fiskefrikadelle kostede kun 32 kr.. Meget lave priser, hvilket resulterede i caféen er lukket i dag. 

 

LÆS OGSÅ:

Søger du en bistro i Aarhus, så tjek her

Husker du Karma Sushi i Frederiksgade?