Memphis Roadhouse i Århus

Vi savner mad fra det sydlige USA

 

Et tidligere klassisk amerikanske grillsted var i sin tid højt på listen over autentiske restauranter i Aarhus. Memphis Roadhouse tilbød både udeservering og takeaway. Chris Lombardi fra Philadelphia var manden bag stedet og garant for smagen som en vaskeægte barbeque- og bourbon-connoisseur. Autentisk som bare pokker. Aarhus har i dag desværre ikke mange af disse steder. Men en del af maden kan man stadigvæk få på Flux i Frederikgade.

 

Maden fra det sydlige USA

“Heart, Soul & Smoke” – hjerte, sjæl og røg, hedder det på menukortet. Køkkenet tager gæsterne med til det sydlige USA med sine cajun-inspirerede serveringer af soulfood, hotwings, ribs, pulled pork og burgers i fem varianter. Portionerne er store, råvarerne lokale, og inspirationen klassisk Southern Barbecue Joint.

 

Prisniveauet var inden de lukkede:

Priserne var med datidens øjne relativ beskedne med et menukort, der tilbyder langtidstilberedte hotwings med tilbehør til blot 115 kr. og møre ribs til 149 kr. Roadhouse Burger med 180 gram oksekød serveres for 125 kroner. Om onsdagen tilbydes alle de hotwings, som man orker, for 150 kr.. Fadøl skænkes fra 30 kroner, imens cocktails begynder ved 85 kroner eller 299 kr. for en kande House Margarita eller Bourbon Sour.

 

Adressen dengang var Christiansgade, men Memphis Roadhouse havde lokaler på et hjørne ved åen langs Åboulevarden og tilbød dengang hygge, aftensol, kompetent og venlig betjening og ikke mindst ægte, uhøjtidelig, amerikansk diner-stemning. Her var der dengang autentisk sydstatsmad med bred amerikansk accent uden så meget snak. For god ordens skyld er Memphis Roadhouse lukket i dag.

 

LÆS OGSÅ:

På havnen finder du et stykke aarhushistorie i for af Havnens Varmestue

Den store bolleguide: Fastelavnsboller til alle i Aarhus