Her ser man nogle af de vinglas man brugte til vinsmagningen

Vinsmagning – en spændende aften med vin i centrum

 

Dette indhold er sponsoreret

 

Der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan mødes og dyrke en interesse for vin. Vinsmagningen er det oplagte bud. Vinsmagninger som koncept kan dog se ud på mange forskellige måder.

 

Den typiske vinsmagning foregår på en vinbar. Men det er også blevet meget udbredt at tage ud af huset og besøger vinhandlere direkte, vinhuse, eller andet, som har inviteret til et arrangement med henblik på at blive klogere på forskellige slags vin og spiritus.

 

Det kan også være i form af at lave din egen vinbar i hjemmet, hvis man ønsker et mere hyggeligt og casual setup. Der findes guides på nettet til smagning, og især vinbar-stemningen er hyggelig at genskabe i hjemmet, med stearinlys, hyggeligt musik, gode venner og ikke mindst god vin.

 

Afhold din egen vinsmagning

Vinsmagningen i hjemmet kan som sagt finde sted på forskellige måder. Hvis du har mod på det, så kan du lave din egen vinsmagning, hvor du eksempelvis selv står for at udvælge samt præsentere vinene og derudover også give dine gæster relevant information om vinene. 

 

For at sætte prikken over i’et, så kan du med fordel vælge det helt rigtige udstyr til formålet eksempelvis ved at servere i det rette vinglas. Gør dig også gerne umage med at sætte gæsterne grundigt ind i, hvordan man bør smage på vinen efter alle kunstens regler.

 

En anden måde hvorpå en vinsmagning i hjemlige omgivelser, kan foregå er ved, at man hyrer nogen til at komme og klare arbejdet for en. Dermed har man mulighed for at være til stede og nyde hele aftenen sammen med gæsterne i stedet for at skulle holde overblikket og ordne praktiske ting undervejs.

 

Vinsmagning med den helt rigtige stemning

Hvis man ønsker en vinsmagning med en utrolig hyggelig og autentisk stemning, så er der ikke ret meget tvivl om, at man eksempelvis skal slå vejen forbi en vinbar. Der er nemlig noget helt særligt over, at vinen nydes i førnævnte rammer, hvor man er omgivet af vinflasker i lange baner. Et forslag kunne være, at turen skulle gå til en af Århus’ dejlige vinbarer.

 

Derudover er det de ansattes fornemmeste opgave at forkæle jeres smagssanser, fortælle spændende historier om vinene, præsentere vinene og i det hele taget skabe en fuldstændig gennemført oplevelse.

 

Imponer gæsterne til din egen vinsmagning

Har du besluttet dig for at holde din egen vinsmagning kan du eventuelt lade dig inspirere i forhold til beslutningen af antal vine, om der skal serveres mad til vinene og i så fald, hvilken mad du ønsker at servere til. Få tips til, hvilken vin du kan servere til forskellige typer mad. Et andet tip er at undlade at servere for en hel middag til vinene. Derfor kan du med fordel tænkte i mindre måltider eksempelvis charcuteri, ost og andre lette snacks.

 

Derudover bør du overveje, hvilken rækkefølge du skal præsentere vinene i. Det kan lyde som en lille detalje, men i det store billede vil det skabe den bedst mulige smagsoplevelse. Anbefalingerne hedder at starte let ud, hvorefter man langsomt arbejder sig hen mod vine med mere fylde.

 

Det er endvidere også en fordel at holde øje med vinens temperatur, så I sikrer, at aromaerne kommer til udtryk på fineste vis.

 

Der findes adskillige gode grunde til at forkæle dig selv og dine gæster med en aften, hvor vinen er i centrum. En aften, hvor vine smages og nydes i godt selskab.

 

LÆS OGSÅ:

K&C Sandwich i Mejlgade