Af Jan L. Pedersen,

 

Fratelli Pizzeria har i to år været kåret for Aarhus’ bedste pizza af et lille lokalt medie. Senest i 2020. Det siger ikke så lidt. Men selvom deres pizza er kendt vidt og bredt, så laver de også andet italiensk mad i deres restaurant i Vestergade. Der er 15 forskellige pastaretter og nogle hovedretter. Fratelli har også en restaurant på Trøjborg og en i Viby.

 

I Aarhus har mange spisesteder det med at overdrive. Nogle i en grad, at det giver bagslag. Men sådan er det ikke hos Fratelli Pizzeria. De holder lav profil og formår at lave rigtig god mad til prisen. 

Fratelli Pizzeria i Vestergade set udefra gaden

Lokalet minder om en af de bedre og gemte trattoriaer i Rom. Stemningen og betjeningen er af den slags, som man husker. Der er værtskab, og man mangler intet her.

 

Menukortet byder på en del pizzaer. Nogle vil måske tænke, at der er overvældende mange, da vi lander på 55 forskellige at vælge mellem. Men hos en stor del af dem, er det meget små nuancer, som gør forskellen. Det skal give mening at have en ret på vores menukort, fortæller værten os. Han fortæller os efterfølgende, at hvis en pizza eller en ret ikke efterspørges af gæsterne, så ryger den af menukortet.  

Nummer 16 var med tomatsauce, mozzarella, vildsvinsalami, trøffelolie og rucola. Det er et plus, at rucolaen kommer ved siden af, så den ikke splatter ud ved varme, men holder sin sprødhed, når man selv kan dosere den. 

 

Pizza salsiccia med tomatsauce, mozzarella, salsiccia (italiensk spicy landpølse), svampe og rødløg. God smag og brandvarm. Prisen var “kun” 50 kr. stykket, hvilket er grænsende til ufatteligt, på trods af det var frokostpizzaer og lidt mindre i størrelsen. 

 

Rigatoni alla boscaiola til 105 kr. var næste ret. Klart en vinder, og en mættede omgang. Helt forrygende smag. Rigatoni er en rørformet pastatype med svampe, hvidløg, pancetta, salsiccia, frisk timian og persille, hvidvin, fløde og parmesan. Det er italiensk comfortfood, når det er bedst. Flotte store stykker salsiccia pølse, som smagte skønt. 

 

En stor og mættende omgang til 105 kr.. Det er god value for money. 

 

Antipasto misto med tre 3 forskellige salami, pecorino ost, pesto og nybagt brød var en sikker havn. Vinen var meget italiensk Valpolicella Ripasso 2016, Sopra Sasso.

 

 

En helt igennem sikker pizza

Nummer 8, som er Fratellis signaturpizza med samme navn, koster 110 kr.. 

Mozzarella, salsiccia, en stærk napoli-salami og auberginer. Sidstnævnte smagte så godt og var helt perfekte. Ikke vandede på nogen måde. Faste i kødet og løftede pizzaen markant. 

 

Lammeskank med grillede grøntsager, kartoffelmos og friske krydderurter. En helt igennem velsmagende ret, som fortæller, at Fratelli i Vestergade er meget mere end et pizzeria. Der var virkelig dømt mørt kød her, og der var nok af det. 

 

Panna cotta med hindbær. Fast i konsistensen og uden så meget snak. En gudeskøn dessert, som holder hele vejen til Italien. Flødesmagen var tydelig, og den var på ingen måde for sød. Tak for det. Vi bestiller den gerne igen. 

 

Tiramisu er en klassiker, når vi taler om italienske desserter. Anretningen var der gjort noget ud af. Tiramisuen var cremet, og kaffesmagen sad i skabet.

 

Vores vurdering
  • Godt personligt værtskab. Værten går rundt og snakker med gæsterne og tager værtsrollen seriøs. Stor ros for det. Det øvrige personale er professionelle og imødekommende.
  • Man føler sig hjemme med det samme. Atmosfæren er indbydende.
  • Deres pizzabunde har efter vores mening den perfekte tykkelse. De sprøde bunde er lette at spise med fingrene, hvis man er til det.
  • Pizzaerne er velkomponerede, så alle elementer kommer til sin ret. Ikke overdyngede.
  • Deres pizzaer er gode. At Fratelli har vundet prisen for bedste pizza i Aarhus, er ikke uden grund. Fuldt fortjent.
  • Pastaen var kogt al dente. Skønt med præcision, og ikke mindst når vi taler pasta. Det er afgørende, den ikke er udkogt.
  • En suveræn smagfuld tomatsauce, der sammen med mozzarellaen rammer den spot on.
  • En hyggelig italiensk restaurant uden der går turister i den. Her er plads til alle uanset alder. Oplagt for hele familien.
  • Indretningen er nede på jorden. Ikke overdrevet italiensk.
  • Der er omkring 45 siddepladser i restauranten. Der er fin plads ved bordene og god udsigt til Vestergade.
  • Fratelli er en overset lille italiensk oase, som ikke gør meget væsen ud af sig. Slet ikke, og man skal kende den. Hvis vi var i Rom, så var Fratelli en madhule af den slags, man vender tilbage til.
  • Rigtig gode priser, og du får meget for pengene. Det er uanset, om det er i restauranten eller som takeaway.
  • Sympatiske vinpriser og vine med fin bredde.
  • Der kan til tider være ret mange gæster, og folk, som skal hente mad. Sådan er det, hvilket nogle helt sikkert finder hyggeligt og sydlandsk.

 

LÆS OGSÅ:

Oplev Via Vai: En hyggelig italiensk pizzahule på Frederiksbjerg

Casa Mia i Risskov: Når maden ikke imponerer