Knivmuslinger hos Bambi

Husker du Bambi på Banegårdspladsen?

 

Hos Bambi, der var beliggende på Banegårdspladsen, tænkte de i danske lokale råvarer, økologi og bæredygtighed. Bambi var både restaurant og bageri. De sagde selv at de havde en tæt kontakt med deres leverandører og troede på idéen ”fra jord-til-bord”. Maden var tilberedt med sæsonens råvarer fra de danske lokalområder. Bag Bambi stod den aarhusianske restauratør og køkkenchef René Hansen.

 

Restauranten overlevede ikke længe og måtte desværre lukke og slukke. Stedet lukkede i 2021. En af grundende var den store husleje, som ejeren af lokalerne forlangte. Adressen har haft en del restauranter og spisesteder gennem tiderne, men ingen har overlevet på den lange bane. 

 

Maden hos Bambi

Det var markerne og sæsonen, der inspirerede og dikterede menukortet. Her fandt du et alsidigt og varieret a la carte kort, hvor retterne fungerede godt som deleretter. Du kunne sammensætte din egen menu, hvad enten du ønskede at dele eller nyde dine retter alene. Der var tre snacks, tre kolde retter, seks varme retter og to gange sødt at vælge mellem. De kolde retter kunne være kål, fisk eller tatar, mens de varme eksempelvis kunne være frisk pasta med gris, tærte eller grillet grønt. 

 

Menu med 8 serveringer

Den bestod af et udvalg af restaurantens favoritretter serveret til deling ved bordet.

 

Den fulde oplevelse 

Hos Bambi hed den Bambi Spark, og her var det køkkenet som bestemte, hvad der skulle serveres. Du fik 10 serveringer, som var et udvalg af livretterne fra á la carte, samt nye retter bestemt på dagen. De blev serveret ”family style”, hvilket betød hele bordet var med på det. Her var rigtig god mad til helt igennem fair priser. 

 

Vin/drikke

Vinkortet var domineret af små producenter. Der var noget at vælge mellem heriblandt naturvine, bobler, hvid, orange, rød og sød vin, der passede til den varierende menu. Et enkelt  glas i hver kategori var det, eller var det mest på flaske man skulle købe vinene. De havde også et par cocktails, øl, softdrinks og kaffe.

 

Stemning hos Bambi

Den aflange restaurant var enkelt opbygget. Den var stilren med behageligt lys. Man sad side om side med store planter, og tunge gardiner hængte ned ved vinduerne. Betjeningen var opmærksom og imødekommende og blandt de bedre i Aarhus. Her var godt værtskab.

 

Bageri

Lørdage og søndage havde Bambis eget mikro-bageri åbent. Det var bygget på bæredygtighed og 100% økologi. Her kunne du hente brød og kager eller tage plads inde eller ude og nyde brød og ost med blåbærmarmelade, spejlæg, kål og rugbrød eller grilled cheese sandwich med løgkompot og sennep. Det var et forrygende godt koncept. Synd det ikke levede længere. 

 

Prisniveau

Hos Bambi fik du velovervejet mad af lokale råvarer til rimelige priser. Menuen med 8 serveringer kostede kun 300 kr.. Tog du vinmenuen med, skulle man slippe med 300 kr. oveni. Valgte du fra a la carte, kostede de kolde retter 85 kr. stykket og de varme retter løb op i 125 kr. stykket.

 

LÆS OGSÅ:

Få inspiration til guider i Aarhus: –

Find en vinbar her:

Huske du Ved siden af i Frederiks Allé?

Husker du Det Orientalske Hjørne på Hasle Torv?