Husker du Spicy Monks på Nørre Allé?
På Nørre Allé lå en lille thai restaurant. Navnet er Spicy Monks. Den er i dag lukket, da stedet gik konkurs i maj 2019. Udover den thailandske mad var restauranten kendt for deres Bubble tea, som var okay populært her. Du kunne tage en af de meget få pladser i den lille takeawayrestaurant eller tage maden med som takeaway. Det fleste foretrak det sidste.
Maden
Menukortet var overskueligt. Der var fem forretter og ti hovedretter. Forretterne bestod bl.a. af hjemmelavede forårsruller med kylling, gulerod, spidskål og glasnudler eller vegetarruller. Der var også tempurarejer eller marinerede kyllinger.
Når man havde valgt sin hovedret, skulle man vælge mellem hovedingrediensen. Her var der kylling, oksekød, rejer eller vegetar. Man kunne også tilvælge ekstra, hvis man havde lyst til lidt mere.
Pad Thai med stegte risnudler med æg, bønnespirer, tamarinsauce og hakkede peanuts var en af de populære rette ligesom Geang-Panang med Panang karry med kokosmælk, gulerødder, bambusskud, limeblade og sød basilikum og med ris til. Råvarerne var ikke verdens bedste, men det kunne man heller ikke forvente til det prisniveau.
Drikkevarer
Bubble eller Boba tea var det altoverskyggende på drikkefronten hos Spicy Monks. Drikken, der oprindelig er fra Taiwan og har sit helt eget publikum i Danmark.
Bubble tea blev opfundet i 1980’erne. Den kombinerer mælkete eller frugtte med tapiokaperler (boba) eller andre former for geléagtige kugler. Bubble tea kan være baseret på forskellige typer te, såsom sort te, grøn te, hvid te eller oolong. Teblandingerne kan varieres med forskellige frugtaromaer.
Bubble tea serveres typisk koldt, ofte med knust is, selvom varme versioner også findes. Drikken kommer med en bredt sugerør, så man nemt kan suge boba op og nyde dem sammen med te-drikken.
Hos Spicy Monks anvendte de bl.a. grøn te, taro te og thai te dertil juicekugler, hvor du valgte mellem fem forskellige.
Atmosfæren hos Spicy Monks
Der var ikke meget plads i restauranten. Seks til otte pladser og højborde til dem, der gerne ville spise på stedet. Her var dog fin plads ved bordene og med udsigt til travle Nørre Allé, hvis man synes det var en fed udsigt, så var det fint. Biler og cykler var der i hvert fald en del af. Spicy Monks havde gjort noget for hyggen. Der var farverigt og med grønne planter. De fleste kom efter takeaway, og til dem var der sørget for et par siddepladser i gode stole. Der var også plads ved højbordet ved vinduet, hvorfra man kunne vente eller snuppe en hurtig gang mad eller Bubble tea. Betjeningen var venlig og nede på jorden, og snakkede dansk.
Prisniveau
Det var fornuftige priser hos Spicy Monks. Man kunne blive mæt for 85 kr., der var enhedspris for hovedretterne. Skal der en eller flere forretter til, var enhedsprisen her 49 kr.. Det var pivbilligt, og set i bakspejlet alt for billigt.
LÆS OGSÅ:
Bánh Mì Bandits hos Aarhus Street Food
Husker du Restaurant Novel? (Lukket permanent)