En asiatisk suppe hos NEEM DELI

Husker du NEEM DELI i Risskov? 

 

Asiatisk fusionskøkken med store portioner og gode priser var, hvad Neem Deli i Risskov i sin tid var kendt for. De åbnede for første gang i oktober 2017 og serverede asiatisk mad med friske råvarer. Neem Deli lukkede og slukkede for sidste gang i august 2020.

 

NEEM DELI havde noget på hjertet

I Risskov bød NEEM DELI indenfor i den restaurerede gamle frikirke. Der blev leget i køkkenet, smagt og finjusteret passioneret med menuen, og den unikke identitet til NEEM DELI blev fundet. “Vi tror på, det giver en god forretning at gøre tingene ordentligt. Vi vil gerne løfte os ud over det normale og give folk en ekstraordinær helhedsoplevelse,” lød det dengang fra ejerne Søren Anker, Mogens Rokkedrejer og Alexandra ‘Pooh’ Larsen, som alle trippede for at få det fælles projekt klart til take off.

 

NEEM DELI i Risskov set udefra

 

Ung vietnameser satte tonen i køkkenet

Med NEEM DELIs Grand Opening den 13. oktober blev en helt ny køkkenchef præsenteret. Navnet var Minh, han kom oprindeligt fra Vietnam og var en ambitiøs ung mand i starten af tyverne. Han havde, trods sin unge alder, allerede mange års erfaring i kokkefaget, senest som køkkenchef på Indo i Vestergade i Aarhus. De tre ejere så spændt frem til, at Minh skulle udfolde sine evner i køkkenet. Pooh Larsen fortalte dengang: “Jeg er vild med alt mad, der er autentisk asiatisk. Jeg elsker eksplosioner af smage.” Netop denne store glæde ved god mad var også den centrale fællesnævner i samarbejdet med de to andre ejere, Søren Anker og Mogens Rokkedrejer.

 

Her er baren hos NEEM DELI

 

NEEM DELI ville noget nyt

NEEM DELI var et eksklusivt alternativ inden for take away restaurant-genren, kompromisløs i forhold til kvaliteten, med en stemning af moderne hjemlig hygge. NEEM DELI var tænkt med inspiration fra flere forskellige kulturer. Gæsterne oplevede en hybrid af de autentiske asiatiske smage, friske lokale råvarer, nordisk inspireret indretning samt et farverigt visuelt udtryk, som gav det hele et trendy look.

 

Lidt mad hos NEEM DELI

 

Noget helt særligt for NEEM DELI var deres Social Dining koncept, med de små serveringer, som indtages ved langborde, der gjorde middagen mindre formel med en tendens til at komme de andre gæster mere ved. Det betød meget for ejerne, at enhver der trådte ind i restaurantens rum fik en helt særlig oplevelse af lækkerhed og nærvær, og at intet var overladt til tilfældighederne. Selv når det bare var for at hente take away.

 

En asiatisk suppe hos NEEM DELI

 

Ligesom NEEM DELIs overordnede koncept blev skabt på det bedste fra flere verdener, var partnertrioen bag sammensat af meget forskellige mennesker med forskellige baggrunde. To af ejerne havde et venskab, der gik mange år tilbage, og de var klar på flere erhvervseventyr sammen.

 

Betydningen af navnet Neem

NEEM var ikke bare et tilfældigt navn. NEEM blev valgt, både fordi det havde en interessant betydning fra asiatisk kultur, og også fordi det havde en cool lyd. Navnet kom af det asiatiske NEEM træ, som i mere end 5000 år havde været kendt og anvendt for dets smagsgivende og helbredende egenskaber. Under NEEM DELI logoet stod en række asiatiske tegn, som betød træ, gourmet og hjem. Det var tre komponenter, som i fin forening udgjorde en vigtig del i restaurantens koncept. Hos NEEM DELI oplevede du nemlig både ekstraordinære madoplevelser, hjemlig hygge og nærværende service i et vidunderligt samspil.

 

Nordisk indretning hos NEEM DELI

 

Alle skulle have råd til at spise her

Edamamebønner og Sweet Potato Chips kostede 45 kroner. Edamamebønnerne blev serveret med groft salt og limeskiver. De smagte fint og lidt som ærter. Chipsene skilte sig ud. De blev serveret med en asiatisk inspireret saltet ingefær-karamelsauce. Det var svært at gennemskue hvordan chipsene blev lavet, men de var helt perfekte sprøde med en flot orange farve. Karamelsaucen havde et tydeligt asiatisk touch og mindede mest af alt om en honning, hvor ingefæren spillede en god birolle. 

 

Eksempler på forretter

Til forret bestilte vi 2 stk. sate for 55 kroner for 2 stk. og 4 stk. Summer rolls med sprød reje til 65 kroner. Sate var et asiatisk kyllingespyd, der havde fået en marinade, som mest af alt smagte af karry. Dertil blev serveret en peanutsauce, som også var meget domineret af karry. Det gav ikke så meget til retten, og selvom kyllingen var perfekt stegt og saftig, blev karryen lidt for dominerende til vores smag.

 

En forret hos NEEM DELI

 

Deres Summer rolls var inspireret af vietnamesiske forårsruller, som er rispapir, der er fyldt med forskellige elementer. Første indtryk var, at de var store. Meget store, endda. De var fyldt med en masse friske grøntsager, salat, risnudler og en enkelt sprød reje. Der var så meget grønt i rullerne, at rejen nærmest blev væk. Ja, den forsvandt faktisk totalt i smagen. Især fordi der var mynte i, som totalt overtog smagen. Der var simpelthen ikke noget til at spille op imod mynten. Det var ærgerligt.

 

Men grøntsagerne var friske og sprøde i sig selv. Rullerne skulle dog efter vores mening måske kun være fyldt halvt op. Der blev serveret en Hoisin dip til, som til gengæld sad lige i skabet og smagte perfekt af sesam, og gav retten en ny dimension.

 

En øl hos NEEM DELI i Risskov

 

Klassiske asiatiske retter til hovedret

Af hovedretter var der bl.a Chicken Cashew og en Pad Thai med kylling. Man kunne sagtens blive mæt af en hovedret. Der var klassiske retter, og især deres Pad Thai var værd at nævne. Chicken Cashew blev serveret med ris ved siden af, og i retten var der kylling og friske grøntsager, som var stegt i en wok med en sød og spicy chilisauce. Kyllingen var god, grøntsagerne kunne man stadig smage, var friske og havde bid, og saucen havde en masse smag, men måtte godt have været en smule mere spicy. Den var toppet med knuste cashewnødder, som gav en god crunch til retten. 

 

En hovedret hos NEEM DELI

 

Power på drengen

Pad Thai havde til gengæld fået alt det spice, som den første ret ikke havde. Hold nu op, hvor havde den power, og for os var den for stærk, især på sådan en sommerdag. Vores medspiser, som havde været i Kina, syntes dog, at det var helt perfekt. Så det var et godt eksempel på, at det selvfølgelig er meget individuelt. 

 

En spicy omgang hos NEEM DELI

 

I retten var der risnudler, som havde fået lidt for meget og savnede bid, grøntsager og kylling samt jordnødder, der var stegt i wok. Grøntsagerne var altid friske. Retten var toppet af med en omelet, der var hakket op, samt lime på toppen. Omeletten var lidt neutral, og dens eneste rolle var at give mere fylde til retten.

 

Lidt vin hos NEEM DELI i Risskov

 

Hvad var deres niveau?

Neem Deli havde i sin tid et asiatisk fusionskøkken, som serverede fin mad og store portioner i pæne omgivelser i Risskov. Hvis man var ude at spise på budget, var det god value for money, men samtidig var hovedretterne også i en sådan størrelse, at forretterne sagtens kunne springes over, hvis man bare ville være almindelig mæt. 

 

Indretningen og gæster hos NEEM DELI

 

LÆS OGSÅ:

Hvad kendetegner indisk mad?

Husker du Restaurant Novel? (Lukket permanent)