No.12 i Frederiksgade er noget af en blandet landhandel

Husker du No.12 i Frederikgade? (Lukket permanent)

 

I den livlige Frederiksgade lå en lille, charmerende takeaway ved navn No.12. Butikken var kendt for sin hyggelige atmosfære og farverige facade, som straks fangede forbipasserendes opmærksomhed. No.12 lukkede i sommeren 2024. 

 

Noget koldt af drikke hos No.12 i Frederiksgade

 

Foran butikken stod smukt arrangerede blomster i alverdens farver og tog venligt imod kunderne. Mange standsede blot for at beundre de flotte blomster, selvom de ikke havde planer om at købe noget. Inde i butikken var kølemontren fyldt med farvestrålende salater, dyppelse og grøntsager, som straks fangede blikket hos enhver, der trådte ind. Det var tydeligt, at No.12 gik op i æstetik, både udenfor og indenfor. Her lavede de mad af middelgod kvalitet, som var let at tage med hjem eller på farten, hvilket var populært blandt byens travle indbyggere. Ud over maden havde de også et udvalg af blomster og gaveartikler, som gjorde det muligt at kombinere et hurtigt måltid med en lille gave til en ven eller kæreste.

 

Intet af maden hos N0. 12 var hjemmelavet.

 

Der sælges en del salater hos No.12 i Frederiksgade

 

Maden

Menukortet hos No. 12 var let overskueligt og tiltænkt alle, der ønskede en hurtig, men sund og velsmagende løsning. Det var ikke nødvendigt at træffe mange valg, hvilket gjorde oplevelsen enkel og bekvem. På menukortet fandtes der bowls, sandwich, samosa og desserter, så der var noget for enhver smag. No. 12 havde sørget for, at der var valgmuligheder for både kødspisere, vegetarer og veganere, så ingen gik sultne derfra. Der var fire forskellige bowls fyldt med frisk salat og grøntsager, som kunne kombineres med enten tun, kylling, falafel eller en vegetarisk løsning. Hver bowl blev serveret med samosa, som enten kunne indeholde feta og spinat eller kylling, alt efter kundens præference. Salaten var ikke altid frisk, men priser var heller ikke høje.

 

Udvalg i salatdisken hos No.12 i Frederiksgade

 

For vegetarerne var der Vegetar Bowl, som var en blanding af bønner, kikærter, porrer, peberfrugt, bulgurboller med krydderier, couscous, grønkål, granatæbler, æbler, linser, persille, asparges, rødløg, tomater, rødbede, gulerødder, solsikkefrø og en krydret chilihummus. Denne bowl var et hit blandt kunder, der ønskede et sundt, mættende og smagfuldt måltid, der samtidig var fyldt med vitaminer og næring.

 

Sandwich, sødt og lidt ekstra

Ud over bowls tilbød No. 12 også fire forskellige sandwich, som var lavet med enten tun, laks, kylling eller falafel. Hver sandwich var omhyggeligt sammensat med relativ friske råvarer, der sikrede en sprød og velsmagende oplevelse. Deres samosaer kom i flere varianter, herunder med sojakød, kylling, vegetarisk fyld eller feta og spinat. Dette gav kunderne mulighed for at finde præcis den kombination, der passede til deres smag. Hvis man ønskede det, kunne man tilføje ekstra dressing og fyld til både bowls og sandwich, hvilket gjorde det muligt at tilpasse måltidet efter egne ønsker og behov.

 

Lidt mere at vælge i mellem hos No.12 i Frederiksgade

 

Skulle man have lyst til noget sødt til dessert, havde No.12 også chokoladecookies eller de populære Spangsberg flødeboller på menuen. Derudover kunne man vælge at tilføje ekstra tilbehør til sit måltid, såsom falafel, groft brød eller sprøde rischips med feta/porre dressing. Disse små ekstra detaljer gjorde måltidet komplet og tilfredsstillende.

 

Drikkevarer

Når det kom til drikkevarer, havde No.12 et bredt udvalg af softdrinks. Man kunne finde de klassiske sodavand som Coca Cola, Pepsi og Faxe Kondi, men også mere unikke varianter som Galvanina, Fritz Cola og Sports Cola. For dem, der foretrak juice eller energidrikke, var der også Redbull og forskellige juicevarianter på menuen. I køleskabet stod der desuden et udvalg af forskellige øl, hvilket gjorde det muligt at finde noget for enhver smag og til enhver anledning. Uanset om man ønskede noget alkoholfrit eller en kold øl til maden, havde No.12 noget, der kunne tilfredsstille tørsten.

 

Indgangen til No.12 i Frederiksgade

 

Prisniveau

Priserne hos No.12 var overkommelige og lå på et niveau, hvor de fleste kunne være med. Det var en af grundene til, at butikken var så populær blandt både lokale og besøgende. Der var mulighed for at spare penge, hvis man bestilte via deres hjemmeside, hvilket mange benyttede sig af. En sandwich kostede 40 kr. ved online bestilling (55 kr. i butikken), og en samosa stod til 15 kr. Dette gjorde det muligt at få et måltid til en rimelig pris.

 

Indretningen hos No.12 i Frederiksgade 12

 

Vegetar Bowlen var prissat til 55 kr. ved bestilling online (70 kr. i butikken) og var den billigste af deres bowls. Den mest populære bowl, Falafel Bowl, som også indeholdt kylling, kostede 75 kr. (95 kr. i butikken). Dette prisniveau gjorde det muligt for alle, uanset budget, at nyde et godt måltid hos No.12. Der var ofte rabatter og tilbud at finde på deres hjemmeside, hvilket gjorde det endnu mere attraktivt at handle der.

 

LÆS OGSÅ:

Tjek vores restaurant guide til Århus her:

Her er vores oversigt og guide til sandwich i Aarhus

Husker du Pasta Diem i Nørregade?