Guide: Sandwich i Aarhus

Aarhus byder på et hav af sandwichbarer, og en stor del af caféerne har også sandwich på menukortet. Guiden her samler alle dem, som har sandwich på menuen.

Hvis der er noget, som stort set alle har et forhold til, så er det sandwichen. Her er der et utal af meninger om, hvem der laver den bedste sandwich, og hvad der skal i. Sandwichen laves i alle mulige udgaver, og det er stort set kun fantasien, som sætter grænser samt det muliges kunst. I vores oversigt har vi taget alle dem med, som laver sandwich og har beskrevet, hvilken slags sandwich de laver. 

Både med og uden gluten

Det er et faktum, at flere og flere ønsker brød uden gluten. Det har sandwichbarerne og caféerne i Aarhus hørt – og reageret på. Derfor er det i dag blevet naturligt, at de fleste sandwichbarer har glutenfri brød til deres sandwich. Dog må vi også indrømme, at ikke alle er lige gode til at lave glutenfri sandwich. Desværre. En del af det glutenfri brød kommer fra frost, mens det med gluten i er friskbagt. Så det er en rigtig god idé, at spørge om det glutenfri brød er friskbagt eller optøet fra frost. Der er himmelvid forskel. Derfor er det vigtigt at spørge ind til, om brødet er friskbagt. Kvaliteten af sandwich har vi ikke forholdt os til i denne guide. Men der er selvsagt kæmpe forskel på, hvilke kvalitet af råvarer der bruges. 

 

En ting er brødet, en anden ting er indholdet

Brødet kan være for tungt og mættende i forhold til alt det andet, som er i sandwichen. Det ses flere steder, hvor brødet er så voldsomt og mættende, at fyldet reelt er underordnet. Man kan ganske enkelt ikke smage det. En pæn stor del af sandwichkæderne bruger desværre tynde skiver vakuumpakket pålæg i deres sandwich. Det samme med kyllingen, som heller ikke er frisk stegt, men også vakuumpakket. Så vær opmærksom på, om det er hjemmelavet, det som kommer i din sandwich. Dermed ikke sagt, at det ikke kan være okay, men de fleste vil nok helst have hjemmelavet og frisk mad, frem for alt det som kommer i store plastikspande fra fødevareindustrien. Når det er sagt, så spiller prisen også en rolle – man kan jo ikke få det hele for det halves pris.   

 

Perfekt som takeaway

Det fede ved en sandwich er, at den er nem at spise og kan spises overalt. Den kan gemmes i pænt lang tid, hvis man er presset. En del af de mange, som laver sandwich, har siddepladser, så man kan spise sin sandwich inden døre eller siddende ved borde udenfor, når vejret er godt. En stor del laver udelukkende sandwich som takeaway, og de er typisk ret hurtige til deres arbejde. Skønt, så minimerer man ventetiden. Omkring frokosttid har de fleste ret travlt, og hvis man har travlt, så er det en god idé at forudbestille sin mad. De mest effektive er klart dem, som “kun” laver takeaway sandwich.