Al Arz – det libanesiske spisehus

Husker du Al Arz i Aarhus? 

 

Etnisk mad var et hit i Aarhus, og Al Arz – det libanesiske spisehus havde sin debut med succes. Denne libanesiske restaurant med det nordisk twist åbnede dørene på Frederiks Allé i februar 2019 og måtte desværre lukke igen i 2020 pga. Covid-19. Libanon var kendt for sin righoldige palette af små retter, der var skabt til at dele ved bordet. Deleret-konceptet var præcis, hvad Al Arz introducerede, og det var en naturlig tilgang, især da ejeren, Mohamed Akkawi, selv var køkkenchef og havde libanesiske rødder og kunne i den grad sit hjemlands opskrifter. 

 

Startede som opvasker 

Mohamed Akkawi havde allerede haft sin gang i lokalerne på Frederiks Allé, siden han var bare 14 år gammel. Han begyndte sin karriere som opvasker men blev snart forfremmet til køkkenmedhjælper, da han fyldte 16. Her faldt han pladask for madlavning og hele kokkeverdenen. Da muligheden opstod, tøvede han ikke med at tage springet og starte på kokkeuddannelsen. Det havde altid været Mohameds store drøm at eje sin egen restaurant, særligt i de lokaler, hvor han første gang trådte ind i arbejdslivet. Da den tidligere ejer af restauranten, Al Meza, tilbød ham at overtage stedet, greb han chancen uden tøven. Al Meza havde specialiseret sig i middelhavsmad med en nordisk vinkel, men Mohamed havde en anden vision, som han følte, at Aarhus var klar til at omfavne.

 

En drøm gik i opfyldelse

Mohamed Akkawis store drøm var at etablere sin egen restaurant med fokus på det libanesiske køkken. Det var noget, der lå dybt i hans DNA, da han selv kom fra Libanon. Efter mange år med drømme og forberedelser blev disse omsider til virkelighed med åbningen af Al Arz. Målet var klart: at servere autentisk libanesisk mad og yde en uovertruffen service, så kunderne kunne få et indblik i Libanons kultur og køkken. Og det var ikke kun maden, der stod i fokus. Hele restaurantens udsmykning var nøje udvalgt, og størstedelen af indretningen kom fra Libanon, hvilket bidrog til at gøre stedet endnu mere autentisk. Al Arz – det libanesiske spisehus tilbød også mad ud af huset til særlige arrangementer og havde en takeaway-menu, der var fastlagt på forhånd. Restauranten var beliggende på Frederiks Allé 59.

 

Her lå Al Arz – det libanesiske spisehus

Det var i ovenstående lokaler Al Arz – det libanesiske spisehus lå.

 

LÆS OGSÅ:

Husker du PiLK på Klostertorvet? Drømmen af en fiskerestaurant og fiskebar

Husker du Nature Kitchen i Højbjerg?

Husker du Marmaris i Bruuns Galleri? (Lukket)