Alunt i Aarhus

Husker du den hyggelige Alunt? (Lukket permanent)

 

I det pulserende og konstant udviklende miljø på Aarhus Ø, havde Alunt åbnet sine døre og tilføjede et nyt og spændende element til områdets allerede mangfoldige og nybyggede landskab. Alunt var både café og takeaway, der lå placeret bag sejlklubben på Dagmar Petersens Gade 66, var ikke blot en tilføjelse til områdets beboer, men et symbol på områdets vækst og dynamik. Stedet åbnede i 2020 og lukkede og slukkede mindre end et år efter. Kunderne udeblev ganske enkelt.

 

En drøm blev til virkelighed

Alunt var skabt af en 25-årig, rolig og venlig ung iværksætter, hvis passion for mad og service var drivkraften bag dette unikke sted. Han var en konstant tilstedeværelse i caféen, hvor han personligt overvågede alt fra åbningstid til lukketid. Med et omhyggeligt udvalgt sortiment af sandwich, salater, juicer, kaffe og andre drikkevarer, tilbød Alunt god mad, der tilfredsstillede enhver smag. Dog var der ikke meget nyt over menukortet. De lavede stort set det samme som mange af kollegerne gjorde.

 

Sandwich hos Alunt

 

Et nybygget rum designet til mad

Alunt var mere end blot en café; det var et rum skabt for at give gæsterne en oplevelse. Det sagde ejeren i hvert fald selv. Men en beliggenhed i stueetagen, tilbød caféen en betagende udsigt over lystbådehavnen, hvilket skabte en unik atmosfære i Aarhus. Her er ikke så mange lystbådehavne. Indretningen var lys, indbydende og designet til at fremme en afslappet loungestemning, understøttet af de store vinduer, der lod dagslyset strømme ind. Med 16 siddepladser indendørs og et tilsvarende antal udendørs, tilbød Alunt et komfortabelt miljø, selvom det danske vejr endnu ikke havde tilladt udendørs servering. Det var yderst sjældent man kunne sidde udenfor.

 

Navnet Alunt – En betydning, der talte til hjertet

Navnet Alunt, hentet fra det latinske sprog og betydende ‘nærende’ eller ‘givende næring’, var et bevidst valg fra ejerens side. Det afspejlede hans vision og ambition for caféen – at skabe et sted, der ikke blot mættede, men også nærede både krop og sjæl. Det var desværre kun hans vision. Kunderne forstod den desværre ikke.

 

En menu, der balancerede sundhed og smagsoplevelser

Hos Alunt var fokus på at tilbyde sund mad uden at gå på kompromis med smagen. Brødet, som var en central del af mange retter, blev friskbagt hver dag hos en lokal bager og tilbødtes i både grove og lyse varianter. Friskheden og kvaliteten af råvarerne var prioriteret højt, og ambitionen var at tilbyde madoplevelser, der overgik det, konkurrenterne kunne tilbyde. Menuen var alsidig og inkluderede alt fra røget laks og tun til kylling, chorizo, kalkun og rene vegetariske valgmuligheder, hvilket sikrede, at der var noget for enhver smag.

 

Alunt på Aarhus Ø set udefra

 

Priser, der afspejlede værdi og kvalitet

Priserne hos Alunt var sat med tanke på lave og konkurrencedygtige priser. En lille juice kostede 45 kr., mens en stor juice var prissat til 55 kr. Sandwiches havde en fast pris på 55 kr., og for salaterne varierede prisen mellem 50 kr. for en lille og 65 kr. for en stor, med mulighed for at vælge indholdet selv. Dette prisniveau sikrede, at Alunt var tilgængelig for et bredt publikum, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

 

Pristavle hos Alunt

 

En voksende skare af tilfredse kunder

Siden Alunt åbnede, havde caféen oplevet en støt strøm af kunder. Selvom den officielle åbning først for nylig blev annonceret, havde ordet spredt sig hurtigt blandt de lokale beboere, sejlere og de mange håndværkere, der arbejdede på Aarhus Ø. Mange var allerede blevet stamkunder, tiltrukket af kombinationen af kvalitetsmad, hyggelig atmosfære og rimelige priser. Alunt var ikke blot en café, men et samlingspunkt, hvor folk kunne mødes, nyde god mad og opleve et stykke af Aarhus Ø’s unikke charme.

 

Med sin dedikation til kvalitet, atmosfære og overkommelige priser, var Alunt godt på vej til at blive et fast holdepunkt i det lokale madlandskab og et yndet mødested for både lokale og besøgende.

 

En sandwich med grovbrød hos Alunt

 

Sådan så lokalet us hos Alunt

 

En sandwich med laks hos Alunt

 

Når vejret er godt er der udeservering her

 

Udsigten fra Alunt

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Burger Shack på Trøjborg? (Lukket permanent)

Husker du Nordisk Spisehus?

Indisk mad: En guide til de indiske spisesteder