Af Jan L. Pedersen,

En combomeny hos Burger Anarchy i Aarhus

 

Burger Anarchy startede i 2014 i Odense med det formål at lave anarkistiske gourmetburgere. Hvad det begreb så end betyder. Det gør de langt hen ad vejen stadigvæk, ifølge dem selv. I Aarhus har de åbnet et køkken i den store, og i øvrigt imponerende madhal på Nicolinehus, som med rette er det store tilløbsstykke for tiden.

 

Vores gode venner på Gastromand.dk kårede Burger Anarchy for at lave årets bedste festivalburger i 2016. Længe siden. Men spændende, hvad de kan i dag.

 

Sådan ser Burger Anarchy ud

 

Menukortet har en fin bredde og byder på noget til enhver burger-lover.

Der er syv forskellige dips, der kan vælges imellem, til 10 kr. stykket. Der er dog en valgfri med til en combomeny. Drikkevarerne skal købes seperat i markedshallens bar.

Menutavlen hos Burger Anarchy

 

Deres kød kan altså noget

Det handler først og fremmest om kødet, hvis man vil lave den perfekte burger. Det er Sashi oksekød, de bruger hos Burger Anarchy. Sashi er et japansk ord for (fedt)marmorering og er samtidig et navn på noget af det allerbedste oksekød i Europa. Det har sågar vundet priser for verdens bedste kød. Kødet forklarer også, hvorfor deres burgere er dyrere end de fleste mainstream-burgere.

 

Cheeseburger

Den originale cheeseburger med briochebolle indeholdende Sashi oksekød, B.A. dressing, tomatrelish, cheddarost, syltet agurk, rødløg og hjertesalat. Kødet var perfekt rosa og saftigt. Det smagte af noget. Burgeren er velkomponeret og har balance mellem umami, sødme og syrlighed.

 

Cheeseburgeren hos Burger Anarchy

 

Spicy fried chicken 

Som navnet antyder er det spicy fried chicken i en smørstegt briochebolle samt aioli, grillet peberfrugt, syltede chili og hjertesalat. 

 

Kyllingeburgeren hos Burger Anarchy

 

Truffleburgeren er en stor sag. Visuelt er den flot. Den er med Sashi oksekød, trøffelmayo, løg og marvkompot, kartoffelchips og hjertesalat i briochebolle.

 

Truffleburgeren hos Burger Anarchy

 

Trøffelmayo kan have tendens til at overtage smagen, men denne var mild og gav plads til det øvrige, så bl.a. løg og marvkompotten kom til sin ret. De tynde kartoffelchips gav en god sprødhed til burgeren.

 

Bacon cheese fries 

Loaded fries er til dig, der tør prøve noget anderledes. Den er med hjemmelavet cheese sauce, bacon, hvidløgsdressing og forårsløg. En for voldsom omgang.

 

Bacon cheese fries hos Burger Anarchy

 

Chili cheese fries

Fries med hjemmelavet cheese sauce, frisk hakket chili, spicy koreansk sauce og hvidløgsdressing. Godt gået, og set. Især den koreanske sauce. 

 

Chili cheese fries hos Burger Anarchy

 

Vores vurdering
 • Overordnet laver de rigtig gode og anstændige burgere hos Burger Anarchy. Der er tænkt over tingene her. 
 • Alt var frisk og hjemmelavet. Det kunne både ses og smages.
 • Priserne er nok i den lidt højere ende af skalaen, men du får, hvad du betaler for, og niveauet passer fint til priserne i markedshallen. Vi synes, burgere var prisen værd.
 • Chilien kompenserer okay for det fede fra osten i de loaded fries, hvor bacon og ost ofte bliver meget tungt. Også for tungt ifølge os.
 • Man skal være forberedt på at prøve “moderne” burgere, der er anderledes end traditionelle eller typiske burgere. Råvarer fra syltede chili til svampe a la creme kan du støde på.
 • Hjemmebagt briochebolle - en klassiker, man aldrig tager fejl af. Den var smørstegt til sidst. God stil!
 • God saftig Sashi oksekød med rigtig fin smag og stegt medium, ligesom vi bad om. Ros for det. Kødet smagte helt forrygende godt.
 • God chilismag i Spicy fried chicken burger, du skal være klar på en stærk omgang. Det kan vi lide. Hvis man synes, det er stærkt, kan man altid bare fjerne chilien.
 • Hos Burger Anarchy sælges der ikke drikkevarer, så det må hentes i en af de to barer. Det gør, at man skal stå i kø to steder. Ikke praktisk, men man skal bare købe sine drikkevarer, før man bestiller sin mad. Det er vigtigt. 
 • Vi besøgte stedet ved middagstid, og der var ikke på nogen måde travlt, men god og imødekommende personale mødte os fra start til slut.
 • Cheeseburgeren var ikke helt så flabet og provokerende, som Burger Anarchy prøver at være med deres smagsnuancer, men mere en klassisk burger. Intet revolutionerende ved den, men den smagte godt.
 • Flot syre, spice, samt mørt og crispy kød er værd at fremhæve i den helt urimelige velsmagende spicy fried chicken burger. Den er kandidat til den bedste chickenburger i Aarhus.
 • Loaded fries er en voldsom og fuldfed omgang.
 • Kort ventetid på 5-10 min., hurtigt, hjælpsomt og effektivt personale.
 • Plads til snart 500 mennesker i markedshallen. Man sidder godt, og miljøet er ret cool. Nicolinehus er et must try, og her får man de storby-vibes Aarhus manglede.
 • Vi er på flere områder vilde med Burger Anarchy og deres nytænkning af burgere. De kan noget med deres kød og smag. 

 

Øl fra baren i markedshallen

Fra Crew baren i markedshallen prøvede vi to forskellige øl. Vi kendte dem begge. En Jacobsen Yakima IPA og en NYA Carnegie 100W. Begge to var, som de skulle være, og hvis du er til en mere klassisk øl eller sodavand, kan du også sagtens få det. En stor øl på 40 cl kostede 55 kr. stykket. 

Et par øl i Nicolinehus

Øltavlen hos baren på Nicolinehus

Markedshallen Nicolinehus

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse: To Kolde – mere end bare sport og øl

Anmeldelse: Vær Oops på Frederiksgades nye smørrebrødsjoint

Madanmeldelse: Var det Aarhus’ bedste cheeseburger, vi fik her?


Senest opdateret: 21/03/2024 08:03