Engang var en kiosk et sted, hvor man købte sin tipskupon, en pakke cigaretter og dagens avis. Det er det til dels stadigvæk, men Nabo Kiosk på Frederiksbjerg har alligevel rykket noget ved den traditionelle definition.

 

For på godt et par år er stedet blevet mere end populært, og Sydbyen har tilsyneladende købt ideen om at blande naboskab med kiosk og café med mere.

 

Man for eksempel låne sig til en kop sukker (hvor mange der benytter den del, vides ikke), man kan købe slik, is, cornflakes eller porcelæn, og man kan købe sig lidt at spise og drikke, om det er frokost eller kaffetid.

 

Ikke alt er som i København

Indretning, stemning og betjening er så hip, at det hele kunne være at finde på Vesterbro i hovedstaden, men der er alligevel én væsentlig forskel. Priserne!

 

Man kunne have valgt at følge andre hippe steders prisniveau, men i stedet er det i et lag, hvor jeg vil gå så langt som at kalde det billigt. 

 

Enkle, men fyldige toasts

Vi fik os to forskellige toasts med lækkert brød, og selv om udførelsen kunne have været bedre, var vi ikke i tvivl om kvaliteten. For på trods af ganske få råvarer, endte det alligevel i god smag. Gode sammensætninger af ordentlig ost og kød, og fine, enkle detaljer som cornichoner i parisertoasten, der lige gav lidt syre til den fede ost.

 

Det samme var nok meningen i den anden toast, men vi kunne ikke smage de syltede rødløg – måske fordi toasten ikke var mange sekunder fra decideret brændt. 

 

Toastenes størrelse var trods enkelheden svær at klage over, og vi følte os fint tilfredsstillet volumenmæssigt.

 

Blandet bagværk

Der var dog plads til en lækker surdejsbolle med smør og skiveost, igen helt enkelt, og ikke meget mere, end man lover. God krumme med en god sejhed og smag.

 

Alt brød med undtagelse af croissanter kommer fra ”David Breadhead” i J. M. Mørks Gade, og hvor der var ros til toastbrød og bolle, kneb det lidt mere med croissant og kardemommesnurre, som vi fik til kaffen. Croissanten har jeg fået aldeles bedre (også væsentlig dyrere) andre steder; den manglede både, fylde, sammenhængskraft og smag.

 

 

Fylde manglede snurren så til gengæld ikke, den var lækker bastant, men brugen af kardemomme var overgjort, så den fik en sæbelignende smag.

 

 

Vores vurdering
  • Der er et virkelig flot udvalg af drikkevarer i køleskabene, og ganske som i en kiosk vælger og tager man selv. Lige fra en elementær Cocio til biodynamisk saft, fra en klassisk håndbajer til en flaskeøl fra et mikrobryggeri eller spændende vine, man ikke ser på mange andres hylder.
  • Priserne. De er i så fin en ende, at man på ingen måde føler, at budgettet eksploderer. Fx 20 kroner for en kop kaffe eller 25 kroner for en lækker bolle med ost.
  • Beliggenheden på Ingerslevs Plads og Odensegade tæt ved markedet. Decideret genialt med den hippe kiosk på den ene side af hjørnet og den mere traditionelle ”Boulevard Cafeen” på den anden – med siddepladser lige op mod hinanden.
  • Konceptet. Man skal lige forstå det helt, og så er det altså ret genialt og unikt. Især på en plads med en tidligere, ikonisk kiosk og et hjørne, hvor ikke mange andre har kunnet få en forretning til at fungere i nyere tid.
  • Kaffen er veltillavet, billig og god, men en smule anonym.
  • Servicen kunne være langt bedre. Der var ikke ligefrem smil og imødekommenhed denne dag, men mere ligegyldighed og pligt.
  • Ikke alt bagværk var lige godt. Croissanten, som efter sigende var hjemmebagt, var ikke til en høj karakter. Den smagte fuldstændig som en bake-off-udgave fra et supermarked og var lige så luftig og porøs. Det er ikke direkte dårligt, men bare ikke godt nok. Heller ikke til 25 kr.
  • Ærgerligt, at man vælger at servere en toast, selvom den er tæt på brændt. Det betød, at brødet ikke havde den fine luftige konsistens, men mere en kikseagtig fornemmelse.

 

 

Alt i alt var det dog en fin oplevelse at besøge Nabo Kiosk med god stemning inde og ude, fine priser og råvarer af god kvalitet. Udførsel og service kan være bedre, men til gengæld et yderst fint udvalg og et super fedt og dejligt anderledes koncept.

 

 

LÆS OGSÅ:

Madanmeldelse: Laver de Danmarks bedste falafler i Aarhus?

 


Nabo Kiosk

  Nabo Kiosk på Ingerslevs Plads, vil gerne genoplive det gode naboskab i byen. De er en kiosk, kaffebar, spisested og bottleshop, der fungerer som mødested for aarhusianerne. Du kan få tanket op med fredagsslik fyldt med barndomsminder, niche-vine, kolonial, specialøl, livsstils- og designervare…
Senest opdateret: 10/08/2023 07:08