Slap Af i Studsgade i Aarhus set udefra

Af Jan L. Pedersen

 

En af Latinerkvarterets mest kendte restauranter er Slap Af. De har i en længere periode ligget nr. 1 på Tripadvisor over de bedst anmeldte restauranter i Aarhus, så det var en god grund til at spise hos dem. Før Slap Af var det Café Kindrødt som holdt til i lokalerne. De lukkede sidst i 1990’erne. Senere blev den til Café Cassiopeia og sidst til Slap Af. Flere tror fejlagtigt, at Slap Af er café, men det er ikke tilfældet. De er en restaurant i dag, og de har udelukkende åbent til aften. Så er det på plads.

 

Slap Af har i dag den samme popularitet som hedengangne Kindrødt i sin tid havde. Dog skal det sige, at maden er markant bedre i dag, end den var på Café Kindrødt i tidernes morgen. Slap Af har en stor skare af faste gæster og er gode til større grupper og selskaber. Den fredag vi var forbi for at anmelde dem, var der fuldt hus, hvilket fortæller, at det er en populær restaurant, vi har med at gøre. 

 

Indretning hos Slap Af i Aarhus

 

Menukortet skifter tre-fire gange om året. Dog er retterne langt hen ad vejen de samme, selvom de følger sæsonerne. Idéen er, at man vælger tre retter mad på menukortet. Til hovedretterne skal der købes sides til, med mindre man ikke er til grøntsager, salat, saucer eller kartofler. Det gør, at prisen for tre retter bliver dyrere end de 249 kr. eller 375 kr. for tre retter. Det er et koncept som rigtig mange restauranter kører med, og som giver god mening, når man forstår det. 

 

 

Godt brød kan noget 

Helt friskbagt brød med Arla Unika smør. Nybagt brød kan bare noget, og det var lige kommet ud af ovnen. Et par lette point til Slap Af inden måltidet var begyndt, men velfortjente.

 

Forrygende godt brød hos Slap Af i Aarhus

Brødet smagte forrygende godt – med smør på, self. 

 

Rørt tatar – som forret

Grovhakket tatar uden så meget hokus pokus. Klassisk med cornichoner, skalotteløg og dog med friterede kapers i stedet for de almindelige hakkede. Kødet var mørt, og det var fint tempereret. Alt i alt en stilsikker servering, som smagte godt, og som fint kunne gå som hovedret, hvis der var lidt mere af den – og med pomfritter til. 

 

Rørt tatar hos Slap Af

 

Kammuslinger

Smørstegt kammusling med kimchi, bolsjebeder, brunet smør og panko. En moderne ret, hvor det brunede smør tog stikket hjem for smag. Størrelsen på kammuslingerne var i den gode ende, og ikke mindst møre som smør. 

 

Smørstegt kammusling med kimchi, bolsjebeder, brunet smør og panko på Slap Af i Århus

 

 

En farverig klassiker

Carpaccio af okseinderlår med trøffelmayo, friterede strimler af kartoffel, røgede mandler og Vesterhavsost. Hvis man kender Slap Af, vil man vide denne meget farverige udgave af en carpaccio altid har været på menuen. En klassiker som altid er på menukortet. 

 

Carpaccio af okseinderlår med trøffelmayo, friterede strimler af kartoffel, røgede mandler og Vesterhavsost hos Slap Af

Den rigtigt smagte godt, og selvom den kan være forvirrende at se på, så tog den kegler. Velkomponeret og med smørmørt kød.

 

Oksecuvette

En af de retter, som er sikker på både smag og mørhed, er deres langtidstilberedte cuvette fra Black Angus kødkvæg. Den er måske overset i forhold til nogle af de mere kendte udskæringer på menukortet. Men den smager af kød, altid mørt og koster mindre.

 

Pivmørt kød hos Slap Af

Det her kød får en klar anbefaling med på vejen, og synd og skam, hvis man ikke giver cuvetten en chance, for det fortjener den.

 

Dagens cuvette hos Slap Af i Latinerkvarteret

 

Unghanebryst

Til dem, som gerne vil kød, men ikke oksekød, er unghanen et oplagt valg. Den var flot stegt og kom på ben. Skindet var sprødt.

 

Unghanebryst i den bedre klasse

Brystet havde en pæn tykkelse og størrelse med en vægt på mindst 200 gram, men sikkert også mere. Der var mere end rigeligt med kød. Kødet var utrolig saftig og mørt. 

 

Vores sides

Små smørstegte kartofler, pommes frites, smørstegte svampe, aspargesbroccoli med Vesterhavsost og hasselnødder, grøn fransk salat med vinaigrette, rødvinssauce og luftig bearnaisesauce. Det var efterfølgende i overkanten, da de var i jyske størrelser. Tre sides til to personer vil for de fleste være rigeligt. 

 

Vores meget luftige bearnaiseskum hos Slap Af i Aarhus

 

Pomfritter hos Slap Af

 

Aspargesbroccoli med Vesterhavsost og hasselnødder hos Slap Af

 

Lidt små kartofler hos Slap Af

 

Rødvinssauce hos Slap Af

 

Grøn salat hos Slap Af i Studsgade

 

Slap Af’ mazarinkage 

Normalt lyder mazarinkage kedeligt. Det gjorde det også her. Men tjenerne var gode til at fortælle, hvor populær den var. Den virkede troværdig på den jyske måde, og har de senere år fået et comeback. 

 

Slap Af’ mazarinkage 

Slap Af’s udgave var med sorbet, syrlige bær og chokolade.

 

Crème brûlée

Sidste dessert var en fransk klassiker tilført en moderne sorbet. Crème brûlée er svær at blive ret meget sur på. Den her udgave var efter bogen. Om man synes om, der skal sorbet til, er en smagssag. 

 

Crème brûlée på Restaurant Slap Af i Aarhus

 

Sympatisk betjening 

Der var travlt, da vi besøgte Slap Af. Men på trods af det var betjeningen overraskende god og nærværende. De var gode til at læse gæsterne og havde styr på tiden. Pænt vigtigt, de har det, når der er tidsbegrænsning på bordet. Det duer ikke, man ikke kan nå at spise sin bestilte mad, inden næste hold står klar. Det oplevede vi ikke her, og det var tydeligt, at betjeningen havde stor fokus på, at gæsterne kunne få deres mad – stille og roligt. Vi var mere end almindelig tilfredse med vores tjenere den aften. Det var tydeligt, at det var et godt team, som vidste hvad det gik ud på-

 

Vores vurdering
  • God hjemmelavet mad, der smager af mere, end det koster. Man kan se, hvad man spiser. 
  • Kødet var pivmørt og smagte af kød. De var ikke nærige med det, og vi blev godt mætte.
  • God og særdeles opmærksom betjening, som tog deres arbejde alvorligt og var arbejdsomme.
  • Fint og stramt vinkort og gode priser på især hele flasker. Udvalget passer ganske fint til den slags mad, de laver hos Slap Af. 
  • Gerne flere vine på glas på vinkortet. Det ville give rigtig god mening - især på hverdage, hvor de færreste drikker to flasker vin til deres mad.
  • Store portioner og maden var visuelt flot anrettet.
  • Bordene er for små, hvis man bestiller mere end to sides til sine hovedretter. Men det skal også siges, at vi bestilte 7 forskellige sides, hvilket var usædvanligt. Indrømmet. Men de kunne stables, og det gik, selvom der var kamp om pladsen på bordet. 
  • Konceptet med valgfrie sides trækker op. Prisen for tre er sympatisk, selvom de koster 99 kr., hvilket fair, totalt set. Det er for de fleste ok til deling med to personer. 
  • God akustik i lokalerne. 
  • Tidsbegrænsning på bordet. Vi sad der i 2 timer, men havde reelt kun bordet i 1 timer og 50 minutter. Vi nåede at spise vores mad og savnede ikke tid.
  • Konceptet er på en måde befriende enkelt, da man kender prisen på mad og vin, og menuen er mere eller mindre fastsat på forhånd.
  • Slap Af har fundet sig selv og sin egen stil. Det er svært at tage fejl af. Om man kan lide deres koncept eller ej, er en smagssag, men også her på Spiseguiden kan godt. Man ved, hvad man får. 

 

Vinen

Vi valgte en flaske Châteauneuf du Pape, Grandes Serres, da den stod mest på kød den aften. Prisen på 699 kr. vil nogen nok mere er høj, men det er den ikke på en restaurant, tværtimod var det en god pris i vores bog. Drikkevarerne udgjorde jo størstedelen af vores aften hos Slap Af, men sådan behøver det ikke at være. Der er også vinmenuer, og de har et hverdagstilbud med 3 retter mad og 2 glas vin til 349 kr., hvilket er forrygende god value for money.

 

En god flaske Châteauneuf du Pape, Grandes Serres på Slap Af i Aarhus

 

To glas hvidvin hos Slap Af i Aarhus

Til gengæld havde de to glas hvidvin vi drak, et mere sympatisk prisniveau. 75 kr. pr. glas.

 

Sådan set indretningen ud hos Slap Af i Aarhus

 

Slap Af i Aarhus er rigtig god til selskaber og større grupper

 


Slap Af

  Latinerkvarteret i Aarhus er kendt for sin gode stemning og vibrationer. Restaurant Slap Af er en lille oase i det pulserende liv i Studsgade. En hyggelig og afslappende restaurant om dagen og aftenen, der bliver cocktailbar hen på aftenen, og i weekenden holder de åbent, til sidste gæst forlad…
Senest opdateret: 25/04/2024 11:04