Avocado: De bedste avocadomadder i Aarhus

En god avocadomad er noget af det, som for alvor har set dagens lys i Aarhus. For bare fem år siden var det tæt på umuligt at opstøve en moden avocado på et stykke brød. I dag er der mindst 20 forskellige spisesteder, som fast har en avocadomad på menukortet. De findes i mange forskellige udgaver, og de bedste bliver man helt høj af at spise. Avocadomadderne i Århus har det tilfælles, at de hele tiden bliver udviklet på, og nye og mere spændende udgaver kommer ofte til. Vi er ikke nået dertil, at man kan tale om en klassisk avocadomad.

Vi har samlet de spisesteder, som med sikkerhed har avocadomadder på kortet, og som også gør sig umage. I dag er avocadomaden en vinder, som selv de slemmeste kødspisere elsker. 

Se oversigten over avocadomadder i Århus her:

 

En avocado skal være blød, fyldig og selvfølgelig velsmagende. Den skal have en lidt nøddeagtig smag. Den cremede og lidt fede konsistens er med til, at flere kalder den for det grønne smør. Den kan spises på alle tider af døgnet. 

Brødet til en avocadomad kan være både surdejsbrød, rugbrød, lys toast og forskellige afskygninger af hjemmebagt brød. Nogle steder rister de konsekvent brødet. Enkelte steder smørsteger de brødet inden serveringen. Eneste fællesnævner er avocadoen. De steder, som forstår at lave godt brød, sikkert surdejsbrød, er også de steder, som sælger mest. Det fede ved avocadomadder er, at alle kan spise dem, uanset om man er vegetar eller veganer. De steder, vi har med her i guiden, laver altid deres avocadomadder friske, så de har ikke stået og taget farve i et glasmontre. 

Avocadotræet hører oprindeligt hjemme i det sydlige Mexico, men også i det øvrige Mellemamerika. I dag dyrkes der bl.a. også avocadoer i Californien, Italien, Spanien, Israel og Sydafrika, men også i Øst- og Sydøstasien.

Guide til value for money i Aarhus: