Café Norr i Bruuns Galleri

Husker du Café Norr i Bruuns Galleri? (Lukket permanent)

 

På 1. etage i det travle Bruuns Galleri lå Café Norr og udgjorde et lille fristed midt i det pulserende shoppingscenter. Med sit imødekommende personale og et varieret menukort til både store og små var Café Norr et populært valg for mange, der ønskede en velsmagende pause fra shoppingens hektiske tempo. Selvom Café Norr var den nyeste tilføjelse til en veletableret kæde af caféer i og omkring Aarhus, formåede den at skabe sin egen atmosfære og moderat charme, der tiltrak gæster fra nær og fjern. Dog mest dem som var i centeret i forvejen og var ligeglade med hvad mad de spiste.

 

Maden

Kokkene på Café Norr lagde stor vægt på at lave det meste af maden fra bunden. Det sagde de i hvert fald. Aromaen fra den varme stenovn, hvor brød og burgerboller blev bagt, bredte sig behageligt gennem caféen. Menukortet var omfattende og tilbød noget for enhver smag. Fra friske salater og lette retter til saftige burgere, sprøde sandwiches, varme hovedretter, luksuriøse gourmetpizzaer og lækre desserter – Café Norr havde det hele. Selvom råvarerne måske ikke altid var af den højeste kvalitet, formåede kokkene at sammensætte retterne på en måde, der tilfredsstillede både smagsløg og pengepung.

 

Der var også tænkt på de yngste gæster, der kunne vælge mellem børnevenlige menuer med alt fra pizza og burger til pasta med kødsauce eller nuggets. Igen var der heller ikke her noget nyt under solen.

 

Pizzaer

Pizzaerne på Café Norr var en populær ret blandt gæsterne. Der var fire forskellige varianter at vælge imellem, samt en børnepizza. Fra den klassiske serranoskinke til den lækre røgede laks eller de saftige stykker oksefilet – der var noget for enhver smag. Gæster havde også mulighed for at sammensætte deres egen pizza med deres foretrukne ingredienser. Selvom pizzaerne måske ikke var de mest gourmet-agtige, var de tilfredsstillende og mættende.

 

Salater i fire variationer

Café Norr tilbød også et udvalg af friske salater i fire forskellige variationer. Hver salat blev serveret med friskbagt brød og en lækker dip. Fra kylling og bagt laks til parmaskinke eller en velsmagende pastasalat med kylling og bacon – der var noget for enhver smag og enhver sult.

 

Lette eller varme retter

Udover salater og pizzaer kunne gæsterne på Café Norr også vælge imellem et udvalg af lettere retter såsom brunch, stjerneskud, nachos eller omelet. De, der var mere sultne, kunne forkæle sig selv med varme hovedretter såsom forskellige pastaretter, hjemmelavede hakkebøffer eller saftige grillet kyllingespyd. Derudover kunne man også vælge mellem luksuriøse burgere og velsmagende clubsandwiches. Selvom maden måske ikke altid ramte højdepunkterne af kulinarisk kunnen, var den for de fleste tilfredsstillende og til en rimelig pris.

 

Atmosfæren hos Café Norr

Café Norr var indrettet i en enkel og moderne stil, der afspejlede den travle atmosfære i Bruuns Galleri. Selvom man ikke kunne undgå at mærke, at man befandt sig i et storcenter, formåede Café Norr at skabe en afslappet og indbydende atmosfære. Gæster kunne vælge at sidde i en af de hyggelige sofaer eller ved de mere traditionelle borde. Bordene var uden duge, og der var blødt lys, der skabte en behagelig stemning. Betjeningen var smilende og imødekommende og gjorde deres bedste for at sikre, at gæsterne følte sig velkomne og godt tilpas.

 

Prisniveau

Priserne på Café Norr var rimelige og passede til de flestes pengepunge. Man kunne blive mæt for så lidt som 79 kr., hvilket gjorde det til et attraktivt valg for mange. Salater, clubsandwiches og pizzaer man selv sammensatte kostede alle 79 kr. Pasta retter var prissat mellem 79 og 89 kr., mens gourmetpizzaer havde en fast pris på 99 kr. De rimelige priser gjorde det muligt for gæster at nyde en okay-velsmagende og mættende måltid uden at sprænge budgettet. Råvarerne var ikke de bedste og en stor del af maden var ikke hjemmelavet. Men vi var i et shoppingcenter som ikke går op i at tilbyde god hjemmelavet mad til deres besøgende. Sådan er det, og det er ofte kun de store kæder der kan overleve sådan et sted. Tankevækkende kan man måske sige.

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Restaurant Novel? (Lukket permanent)

Husker du Hunters Pub? (Lukket permanent)

Husker du Restaurant Sylt i baggården? (Lukket permanent)