Faust Deli ved åen set udefra

Husker du Faust Deli ved åen? (Lukket permanent)

 

Café Faust ved åen i Aarhus var kendt vidt og bredt. De holdt fast i at være café og holdt et fornuftigt prisniveau, trods deres beliggenhed ved åen. 

 

I april 2022 åbnede de en Faust Deli i lokalerne ved siden af caféen. Det gav god mening at lave noget, som ikke allerede fandtes ved åen. Idéen var en deli med spanske rødder med ukompliceret mad i et prisleje, hvor alle kunne være med. I dag er Faust Deli lukket, og i lokalerne ligger La Caña. Ejeren er den samme, men konceptet er noget anderledes, men ret spændende. 

 

Spansk deli og restaurant

Moderne deli eller tapasbar med tilhørende restaurant var nok et dækkende ord for Faust Deli. Der var godt med udvalgte spanske specialiteter at vælge mellem. En del kunne købes med hjem, som de var, mens andre blev solgt anrettet.

 

En lyserød hylde med konserves hos Faust Deli

 

Fisk på dåse var her i stor stil. Det var af den nye og udvalgte type. Altså kvalitetsprodukter, som satte helt nye standarder for konserves. Det var ganske enkelt den bedste kvalitet af fisk, der blev brugt her. Dåserne blev serveret i hopetal på de bedste tapas- eller vinbarer i Barcelona og Madrid, men sågar også i København. Dåserne kunne købes med hjem eller spises i deli’en med brød og aioli til. Det sidste var at anbefale. 

 

Maden talte for sig selv

Udvalget var tilpas stort. Det var mest spansk. Der var spansk charcuterie og spanske oste. Fra morgenstunden kørte Faust Deli med et morgenbræt. Derefter tog salater, sandwich og tapasbrættet over. På øverste hylde var der sortfodsskinke. Men der var også avocado med sesam, paté med syltet rødløg, koldrøget laks eller kålsalat med nødder og urter.

 

Lidt brunch hos Faust Deli

 

Sandwich og bocadillos

Spanske sandwich var også på menutavlen. Her var udvalget pænt. Den velkendte med serranoskinke og manchego var der. Det samme var den med chorizo og trøffelmayo. Udover de nævnte var der også en vegetarsandwich med avocado og en med koldrøget laks og friskostecreme. Der var både kolde og varme sandwich.

 

Prisniveau

En omgang tapas kostede 200 kr. inkl. en stor fadøl, et glas vin eller en sodavand. Det var en god pris ved åen i Aarhus. Morgenbrættet var også et af hittene og kostede 89 kr. Det samme var prisen for en sandwich. Drikkevarer var ikke med i den pris. Det var helt igennem fair priser, selvom man var på en af byens bedste adresser.

 

Atmosfæren

Der var noget Barcelona over Faust Deli. Noget uformelt. Noget udansk. Noget nyt, som skabte nysgerrighed. Umiddelbart passede det ikke ind i åens mange koncept-restauranter og caféer. Indretningen, farverne og vægmalerierne gjorde noget. Det virkede cool og gennemtænkt. Når man sad i deli’en og spiste, glemte man let Aarhus og tænkte på Barcelona eller New York. Man sad godt i stolene. Akustikken var fin, og deli’en var et oplagt sted til den uformelle forretningsfrokost.

 

Udeservering i solen

Faust Deli lå på solsiden ved åen. Det gjorde stedet endnu mere attraktivt, end det var i forvejen. Åen kunne noget, når solen var fremme. Her var fedt at sidde og se på, hvordan livet gik forbi. Et bud var, at Faust Deli havde omkring 50 siddepladser udenfor.

 

Se lidt billeder fra Faust Deli her:

Faust Deli set udefra

 

Indretningen hos Faust Deli

 

Lidt charcuterie hos Faust Deli

 

Man kan sidde ved højborde hos Faust Deli i Århus C

 

Drikkevarer hos Faust Deli

 

Idéen var en spansk deli - hos Faust Deli

 

Disken hos Faust Deli