FF ved åen

Husker du FF ? – den gemte restaurant i baggården ved åen

 

Bare det, man skulle lede efter restauranten, og at skiltene var ikke eksisterende, eller meget små, gjorde blot oplevelsen hos FF ved åen i Aarhus endnu større. FF lukkede først i 2023, og åbnede sammen med Ferdinand ny toprestaurant på Aarhus Ø.

 

Hvis spisestederne er skjulte, så er de foran 1-0 uanset, hvad de så end præsterer. FF var godt gemt, og var en “rigtig” madhule, som de fleste let kunne forelske sig i. De var nogle af de første til at lave social dining i Aarhus. 

 

Maden

Casual eating og social drinking var mottoet hos FF. Her var både delemad, og a la carte. Menukortet bestod af små enkle retter med stor smag, som kunne deles ved bordet, så alle havde mulighed for at få flere forskellige smagsoplevelser. Flotte, spændende serveringer var hvad vi så hos FF. Fisk, kød, grøntsager tilberedte de med smag og stor visualitet. Ikke mainstram og uden dogmer. 

 

Retterne fra menuen kunne også fås a la carte. Derudover var der charcuterie, tatar og Côte de Boeuf med fritter og béarnaise. Udvalget var ikke stort, men derimod skarpt. Ingen tilfældigheder. Langt de fleste gæster kom efter menuerne, så hvorfor der var a la carte kunne godt undre os lidt. 

 

Stemningen

Hyggelig og intim restaurant og loungebar i en smuk ældre bygning i en baggård var en overskrift som passede fint på FF. Der var integreret cocktailbar med professionelle bartendere. Lokalerne var indrettet med god stil, og alt interiør var håndplukket og særligt udvalgt. Moderne, med lækre møbler. Vi så en ret cool og afslappet atmosfære. Det var som om, man var i skjul her. Godt gemt fra den meget befærdede å. Her var ikke meget larm. En hemmelig restaurant som var meget populær og var klart et besøg værd. Det lukkede på toppen bør man nævne. Grunden var udelukkende ejerne ville noget større og mere. 

 

Prisniveau

Den lille menu kostede 305 kr. og den store stod til 395 kr.. A la carte kostede fra 75 til 135 kr., med mindre det var Côte de Boeuf, som kostede efter vægt. Prisen på cocktails gik fra 65 til 125 kroner. Det var ret gode og fair priser. 

 

Vin/drikke

Til maden serverede FF gerne cocktails, hvis man ellers var frisk på det. Cocktailkortet bød på kendte klassikere med et FF twist, og nye spændende skarpe kombinationer med noget for enhver smag. Ikke alle synes cocktails passede til god mad. Men det var der råd for. FF var godt for et pænt stort vinkort, hvor man også fandt en del vine med alder. Noget som man ikke så og stadigvæk ser så ofte i Aarhus.

 

Indretningen hos FF ved åen i Århus

Lidt at starte på hos FF ved åen i Århus

En servering hos FF ved åen i Århus

De kan noget med social dining hos FF ved åen i Århus

En af de større retter hos FF ved åen i Århus

En slider hos FF ved åen i Århus

En mellemret hos FF ved åen i Århus

Lidt let hos FF ved åen i Århus

En dessert hos FF ved åen i Århus

Endnu en dessert hos FF ved åen i Århus

Vores tjerner hos FF ved åen i Århus

FF ved åen i Århus set udefra

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Greenilicious i Magasin?

Husker du Domino’s Pizza på Stjernepladsen?

Husker du Mackie’s Pizza & Cantina i Aarhus?