Fryden Kaffebar set udefra Mejlgade af.

Husker du Fryden Kaffebar i Mejlgade?

 

Bag den turkisblå facade i Mejlgade 40 lå engang en lille, hyggelig café og kaffebar ved navn Fryden Kaffebar. Det var et sted, hvor folk samledes for at nyde en god kop kaffe og et øjeblik af ro midt i byens travlhed. Fryden Kaffebar blev grundlagt af Cecilie Sørensen, der havde en passion for kaffe, som blev vækket under hendes tid hos Altura, en anden café i byen. Her lærte hun ikke blot kunsten at brygge den perfekte kop kaffe, men også glæden ved at drive en café og skabe et sted, hvor folk følte sig velkomne.

 

I årevis var Fryden Kaffebar et populært tilholdssted for både lokale og tilrejsende. Den lille café var mere end bare et sted at få kaffe – den var en del af lokalsamfundet. Mange af ingredienserne og materialerne, der blev brugt i caféen, var lokale. Servicen blev leveret af en hobbykeramiker fra Skødstrup, plakaterne på væggene var skabt af en lokal kunstner, og kaffebønnerne kom fra det lokale Frederiksbjerg-risteri, Mood Coffee Roasters. Selv kagerne blev bagt af en lokal mikrobager. Det var med til at skabe en unik og autentisk stemning, som gjorde Fryden Kaffebar til et særligt sted.

 

Atmosfæren

Når man trådte indenfor, blev man mødt af en varm og indbydende atmosfære. Den enkle indretning og de bløde sofaer indbød til afslapning og gode samtaler. Der var altid plads til alle, uanset om man kom alene med en bog eller i selskab med venner. Kaffeduften hang i luften, og lyden af espressomaskinen blev en velkendt lyd i caféen.

 

Indretningen hos Fryden Kaffebar i Mejlgade

 

Maden hos Fryden Kaffebar 

På menuen fandt man ikke et stort udvalg af mad, men det var heller ikke nødvendigt. Fryden Kaffebar var trods alt først og fremmest en kaffebar. Man kunne få en simpel, men lækker bolle med smør og ost eller spegepølse, eller måske en af deres hjemmebagte surdejsboller. Til dessert var der et udvalg af kager og cookies, som altid var friskbagte og velsmagende.

 

En bolle med ost og smør hos Fryden

 

Men det var selvfølgelig kaffen, der var i centrum. Der var et bredt udvalg af kaffedrikke at vælge imellem, lige fra den klassiske espresso til den trendy flat white. Kaffebønnerne blev omhyggeligt udvalgt og ristet af Mood Coffee Roasters, og hver kop kaffe blev brygget med omhu og ekspertise af personalet.

 

Slut med en lille oase

Udenfor caféen var der også en hyggelig udeservering, hvor man kunne nyde sin kaffe på varme sommerdage. De otte siddepladser på bænke var populære blandt gæsterne, der nød solen og det pulserende liv på Mejlgade.

 

Disken med kager hos Fryden Kaffebar

 

Desværre nåede Fryden Kaffebar ikke at fortsætte sin succeshistorie. I slutningen af februar 2023 måtte caféen lukke og slukke på grund af økonomiske udfordringer. Det var en trist dag for lokalsamfundet og alle dem, der havde sat pris på den hyggelige café og den gode kaffe, den serverede. Men selvom Fryden Kaffebar ikke længere eksisterer, vil mindet om den stadig leve videre hos dem, der var en del af dens historie.

 

Udsigten fra vinduet ud mod Mejlgade

 

Hygge og god stemning hos Fryden Kaffebar

 

Dages kager i Mejlgade

 

Lounge hos Fryden Kaffebar

 

Fryden Kaffebar har fine billeder på væggene

 

Fryden Kaffebar set udefra gaden en sommerdag

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Bar´ Lokal? (Lukket permanent)

Husker du den første Paradis i Nørregade? (Lukket permanent)

Asiatisk mad Aarhus: Tag med på en rejse til Asien