Græm Grill i Frederiks Allé set udefra

Græm Grill på Frederiksbjerg Torv var det store hit

 

På Frederiksbjerg Torv lå Græm Grill, som lukkede i november 2021. Grillbaren hørte ind under Børnenes Kontor, som drev de fleste pølseboder i Aarhus på godt og ondt. De fleste af deres pølseboder skulle bruge færdiglavede industriprodukter, hvor der ikke var meget, som var hjemmelavet og unikt. Sådan var det, og det var ikke kvalitet og hjemmelavede mad, som havde været i højsædet. Men der var nye toner på Frederiksbjerg Torv, hvor Græm Grill havde forpagtet den gamle grillbar.

 

Her står der ret mange mennesker og venter på mad foran Græm Grill i Frederiks Allé

 

Det var nemlig folkene bag Rasses Skovpølser i Skanderborg, som drev Græm Grill dengang. Jesper Græm var manden bag, og som uddannet kok, kunne han noget. De lavede grillmad med smag, hvilket nok hang sammen med, at maden var hjemmelavet. Græm Grill havde store besværligheder med at skaffe kvalificeret personale, hvilket var grunden til de måtte lukke. Succesen var der tydeligvis.

 

Maden hos Græm Grill

Der var rigtig gode toner hos Græm Grill. Brødet til hotdogs og burgere var ikke de typisk langtidsholdbare hvide brød fra de store brødgiganter. Et godt bud var, at de blev bagt i samarbejde med en lokal bager.

 

Der var smash-burgere hos Græm Grill, altså gennemstegte bøffer, som var presset flade. Ellers kunne Græm Grill også tilbyde en helt igennem anstændig ribbenssandwich af den slags med sprøde svær og begrænset fedtkant. Udover det var der også en vegetarburger på menutavlen, men den blev

 

Danmarks bedste bøfsandwich

Ja, det var god nok. Rasses Skovpølse i skoven i Skanderborg havde vundet i 2017 og igen i 2019 prisen som Danmarks Bedste Bøfsandwich. Det gav store forventninger, da de meldte ud, at de kom til Aarhus.

 

Bøfsandwich fra Græm Grill på Frederiksbjerg Torv

 

Men det var desværre ikke den udgave, som havde vundet, de lavede på Frederiksbjerg Torv. Sovsen var den samme, og klart i sin helt egen liga. Græm Grill kom ikke de legendariske bløde løg på – og desværre kun ganske få af de ristede. Det var helt og aldeles uforståeligt, men når det var sagt, så smagte deres bøfsandwich forrygende godt.

 

Stemningen

Det var jo en gammel pølsebod, der ikke var gjort så meget ved. Dog var den shinet lidt op indenfor, og der var kommet nyt køkkenudstyr. Man skulle stå op og spise indenfor eller sidde ude på torvet, hvor der var borde og stole foruden de faste bænke. Man sad dog ikke ret godt her, men de fleste valgte at tage deres mad med hjem.

 

Der var ofte travlt hos Græm Grill til frokost og aften. Personalet var ikke helt oppe i gear endnu, så man skulle forvente en del ventetid på sin mad. Men det fortalte blot, at grillen var populær og nok de mest populære forpagtere, som havde været på Frederiksbjerg Torv.

 

Prisniveau

Det var relativt lavt. Det var rigtig gode priser på maden – især på den del af maden, som var hjemmelavet. En ristet hotdog kostede 30 kr., mens en burger løb op i 75 kr. En bøfsandwich kostede også 75 kr., og som menu løb den op i 105 kr.

 

LÆS OGSÅ:

Tjek den store pitaguide til Aarhus her

Barguide til barer i Aarhus

Caféer i Aarhus

 

Se billederne fra Græm Grill

Græm Grill i Frederiks Allé var en perle i den korte tid den levede i

 

En ganske god burger fra Græm Grill i Frederiks Allé

 

Sådan så Græm Grill i Frederiks Allé ud indefra

 

Græm Grill på Frederiksbjerg Torv

 

Skilte med priser hos Græm Grill i Frederiks Allé