God start på dagen: Billig morgenmad i Aarhus

 

Hvor finder jeg billig morgenmad i Aarhus i dag? Godt spørgsmål, for hvad er billig morgenmad egentlig? Prisniveauet er relativt, og der er en del faktorer, som spiller ind. Men vi har vurderet, at billig morgenmad i Aarhus ligger i prisniveauet under 70 kr. plus drikkevarer. Nogle steder er vi helt nede i 29 og 39 kr., hvilket er tankevækkende lave priser. Men prisen afhænger af, hvad det er for en slags morgenmad, man får, og Aarhus har lidt af det hele. 

 

Tidlig morgenmad i Aarhus

Man kan diskutere, hvornår det er morgen. Klokken 6 vil nogle nok mene, mens andre mener, det er klokken 10. Vi har defineret al morgenmad mellem klokken 6.00 og 10.30. Måske et lidt stort spænd, men det tilgodeser de fleste. Efter 10.30 handler det om brunch eller frokost. 

 

Hvad er morgenmad for en størrelse i Aarhus?

Det korte svar er, at meget mad kan gå som morgenmad, og det ser vi også i Aarhus. Nogle mener, det er dagens vigtigste måltid, andre, at det skal kunne spises hurtigt og på farten. Det kan være en yoghurt, en friskbagt surdejsbolle med smør og ost, en sprød croissant, en portion grød, et mindre morgenmadsbræt eller en morgenmadsbuffet med æg, brød, ost, pålæg og lidt frugt. Alt afhænger af, om du skal have noget med på vejen eller har tid til at sætte dig ned og nyde et måltid. 

Hvad koster drikkevarerne så?

Igen kommer det an på stedet. Men også på, hvor meget du drikker, og hvad du drikker. Men det vil være løgn at sige, at drikkevarer ikke kan ses på den samlede regning. For det kan det. Er du til en enkelt kop kaffe, så kan det gøres billigt, men skal der friskpresset juice og diverse kaffevarianter til, så løber prisen op.  En kop kaffe koster fra 15 kr. og op.

 

Hvornår slutter morgenmad og bliver til brunch?

Der er intet facit på det spørgsmål. Men vi har vurderet, det er klokken 10.30. Herefter er det den noget større brunch eller en tidlig frokost, der kommer på bordet. 

 

Pris og kvalitet hænger ofte sammen

Sådan er det uanset, hvilket måltid vi taler om. Skal morgenmaden være billig, er der enten ikke så meget at spise, eller også er det ikke de dyreste råvarer, der serveres. Det giver god mening! Desuden er der forskel på, om det er i hverdagen eller weekenden, der skal spises morgenmad. I weekenden er priserne, særligt på caféer og restauranter, dyrere end i hverdagen. 

 

Senest opdateret: 14/02/2024 04:02