Den nu lukkede Mahalo i Mejlgade

Husker Mahalo og deres hawaiianske bowls?

 

I den livlige og cykelrige Mejlgade lå Mahalo indtil 2022. Stedet lukkede efter fire år. De var de første, der introducerede aarhusianerne for poke bowls. Den hawaiianske bowl blev i sin tid en kæmpe succes i Aarhus. Var man den type der røg med på på sundhedsbølgen, var Mahalo det oplagte valg, men også hvis du ville have velsmagende mad af relative gode og pænt friske råvarer.

 

Maden hos Mahalo

Konceptet var ret enkelt og byggede på poke. Nogle havde/har for sjovt kaldt poke bowls for en omgang dekonstrueret sushi. Grunden var, at mange af de ingredienser, der er i sushi, også er i poke bowls. Men det var vist en lidt forsimplet  udlægning. 

 

Guide til julefrokoster i Aarhus

 

Du kunne vælge mellem 8 forskellige bowls med enten tun, laks eller kylling sammen med en masse sprøde grøntsager og hjemmelavede marinader og dressinger. Der var i den grad arbejdet med smagen. Der var forskellighed over smagsnuancerne i de forskellige poke bowls. Derudover var der 3 forskellige tacos og 4 forskellige paninier. Det var også muligt med menuer, shakes, sides, desserter og drinks. Alt i alt er udvalget pænt stort for den lille joint i Mejlgade. 

 

En bowl kunne se således ud: Flammegrillet laks, edamame- og avocadoguacamole, kålmix, syltede rødløg, sesam og bagt hvidløgsmayo.

 

En bowl fra den nu lukkede Mahalo

 

Prisniveau

Regningen var til at betale. Den var lav her – og i bagklogskabens lys nok også for lav. Du kunne blive mæt for 75 kr. En almindelig bowl kostede henholdsvis 75 og 85 kr. Gik du all in og snuppede en menu, måtte du slippe mellem 79 og 165 kr. Tacos kostede 30 kr. og en panini stod til 59 kr. Det var ikke meget, når du holdte det op mod, hvad man dengang fik for pengene. Dog tog det altid lang tid at lave maden. Lidt øv hvis du har småtravlt. De sparede på personalet, hvilket givetvis var med til at holde priserne på maden nede på maden. 

Endnu en af deres bowls hos Mahalo

Husker du Les Trois i Frederiksgade?

 

Stemning

Mahalo var mest en takeaway, men der var 12 siddepladser i forretningen. Indretningen var lys, og her var hyggeligt at sidde samt rent og pænt. Som før nævnt skulle man have god tid, da personalet ofte havde travlt eller var nye og uerfarne. Men hvis man havde god tid, var det meget hyggeligt at sidde og følge med i livet i Mejlgade. Her kommer hver dag mange tusindvis af cyklister, og det var berigende og humoristisk at følge med i deres daglig race, og ikke mindst vilde opførelse. Den gade er livsfarlig for gående børn, gangbesværede, berusede og ældre. 

Her er det en lille kø hos Mahalo

 

De lavede mest takeaway

Man kunne spise på stedet, men det var mest takeaway kunderne kom efter.

 

Find en restaurant i Aarhus i vores oversigt her:

 

Sådan så Mahalo ud dengang de endnu var åben i Mejlgade

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Byens Delikatesser og Minimarked I M. P. Brunns Gade?

Husker du, den nu lukkede, Restaurant Reel i Nørre Allé?