Her kaldes pizzaerne for melværker

Husker du da Melværk var på Aarhus Ø?

 

Napolitansk pizza i nordiske rammer blev tilbudt af Melværk på Nicoline Kochs Plads på Aarhus Ø. Restauranten lukkede og slukkede i oktober 2023. Deres første restaurant havde de, og har de stadigvæk i Risskov, men Melværk havde også åbnet en stor og ny restaurant på Aarhus Ø. For familien, som drev Melværk, var det blevet en drøm og et livsværk. Håndværket, maden, personalet og gæsterne var blevet sat i fokus. Melværk var åben fra tirsdag til søndag fra kl. 11 til 22.

 

Desværre åbnede der alt for mange spisesteder på Aarhus Ø, og der var desværre ikke nok gæster til alle, så flere af dem måtte lukke igen efter kort tid. En af dem var Melværk.

 

Maden

Det handlede om pizzaer. Men ikke kun det. Der blev også tilbudt Melværksbræt, arancini, burrata med basilikum, snacks som Melværksbrød med hvidløgsconfit, desserter som tiramisu eller is og sandwich til frokost. Der var også altid en 3-retters menu. Generelt var der blevet fokuseret på smag og gode råvarer.

 

Napolitansk pizza i nordiske rammer er, hvad Melværk på Nicoline Kochs Plads på Aarhus Ø tilbyder

 

Pizzaer

Pizzaerne blev kaldt melværker. Dejen var blevet arbejdet med over længere tid, og det skete hver dag, hvor de mærkede, rørte og duftede, indtil dejen var som ønsket. Der var seks pizzaer at vælge imellem til frokost og aften. Alle var vidt forskellige, og kun med fior di latte som fælles ingrediens. Halvdelen var vegetariske, to veganske og de andre med oksekødboller, prosciutto di Parma eller salami piccante.

 

Melværk på Aarhus Ø set udefra

 

Frokost

Aftenretterne var også blevet serveret til frokost. Derudover var der Baciata Sandwich. Der var tre at vælge imellem, som for eksempel Hey Cowboy med bresaola, artiskoktapenade, rucola, stracciatella og gule tomater.

 

Væggene er rå, og det er borde uden dug

 

Vin og drikke

Der var et pænt udvalg af lidt af hvert. Der var vine, bobler, dessertvine, cocktails og øl. For dem, der foretrak det uden alkohol, var der italiensk sodavand, Antons saft, diverse sodavand samt varme drikke som kaffe og te.

 

Her ser man indretningen med borde og stole hos Melværk

 

Atmosfæren hos Melværk

Ved indgangen modtog personalet gæsterne. Man kunne hænge sin jakke, inden man blev vist hen til sit bord. Det var en meget stilfuld og enkelt indrettet restaurant med store vinduer og godt lys. Væggene var rå, og det var borde uden dug. Restauranten var delt op i to lokaler, men med samme stil i begge. Der var rigtig meget plads, og ofte lidt føltes det lidt for stort, da der manglede gæster. Betjeningen var imødekommende, og man følte sig godt tilpas hos Melværk.

 

Restauranten er delt op i to lokaler, men med samme stil i begge

 

Prisniveauet

Der var fokus på de gode råvarer, og det var hjemmelavet mad hos Melværk. Priserne var moderate. En pizza havde kostet mellem 145 og 165 kr., en sandwich til frokost havde kostet 95 kr., mens en 3-retters menu havde stået til 290 kr..

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Café Norr i Bruuns Galleri? (Lukket permanent)

Husker du Nordisk Spisehus?