Galåre

Guldsmedgade 20A, 8000 Aarhus C 86 20 20 80

Galåre er det der tidligere hed Bernth & Co. De startede egentlig i Borggade, og blev en af de bedste sandwichbarer i Aarhus. I dag ligger caféen eller måske rettere, restauranten, i Guldsmedgade, hvor der ikke er mange sandwich tilbage, men kommet flere retter på menukortet. Sara Bernth og Bo Marcussen er personerne bag. De er kendt for kvalitet, gennemtænkt og hjemmelavet mad og ikke mindst en ordentlig pris. 

 

Maden

Maden er af de bedste råvarer, og kvaliteten skinner tydeligt igennem. Der er præcision og smag for alle pengene. Menuen skifter jævnligt, og det er spændende mad hvor håndværket altid er i højsædet.

 

Vælg selv brunch

Fra morgenstunden kan du sammensætte din egen brunch med 3, 5 eller 7 retter. Her kan f.eks. vælges Egg Benedict med grillet skinke, hollandaise og spinat, østers – fine de Claire med grape og passionsfrugt, en cremet tunsalat med mild chili og friske urter eller ristet, håndlavet pølse med dijonsennep. 

 

Varieret frokostkort

Frokostkortet byder på tre sandwich. Ikke klassiske sandwich, som vi ofte ser dem. Her er sandwich med braiseret lammeskank, hjemmelavet hollandaise og timian eller en med skinke og ost med hjemmerørt trøffelmayonnaise og friske urter. Det er ikke kun sandwich der serveres, men også carpaccio, hårdtristet tun og østers.

 

Småretter til aften

Til aften er der småretter. Galåre anbefaler 3 til 4 stk. til den lille sult eller 6 til den større. Fisk, grønt/vegetar, kød og dessert er valgmulighederne. Af fisk er der blandt andet sashimi af laks med satay og kinaradise eller ceviche af tun med kokos og koriander.

 

Kødretterne er “Thai style” tatar med gomasauce og brøndkarse eller braiseret lammeskank med svampe og skorzonerrod. En vegetarret kunne være råmarineret spidskål med sesam og friskost eller risnudler med svampesoya og stegte champignon.

 

Vin/drikke

Udvalget er ikke stort her, men velovervejet. De hjemmelavede drikke som rabarber, ginger beer og limonade er velsmagende. Øllet er på fad og kommer fra Spendrups. Husets vin er italiensk. Spørg efter et større vinkort, hvis der skal mere til. Der er også flere varme drikke. 

 

Prisniveau

Galåre er en moderne, kvalitetsbevidst og serviceminded café til moderate priser. Her er mad og drikke lavet af de bedste råvarer, hygge og god betjening. En sandwich koster fra 125 kr., og snacktallerken står til 95 kr.. De små aftenserveringer koster fra 75 til 130 kr..

 

Stemningen hos Galåre

I den afslappende atmosfære kommer alle aldersgrupper. Værtskabet er i top. Det var i sin tid noget af den bedste og personlige betjening vi fandt hos Galåre. Der er smil, snak samtidig med at overblikket bevares. Caféen ligger godt gemt i en baggård. Her er 30 pladser udenfor og mellem 40 og 50 indenfor. 

 

Senest opdateret: 01/12/2022 02:12