Grød

Graven 24, 8000 Aarhus C +45 32 13 91 39

Grød er navnet på Aarhus’ eneste grød-restaurant og takeaway. Grød er på mange måder en glemt spise, som flere ikke forbinder med “rigtig” mad. Det er en stor fejl, for grød lavet med gode råvarer og omhu kan smage fremragende.

 

Grød, som ligger i Latinerkvarteret i Aarhus, har speciale i grød, og de laver helt forrygende god og spændende mad. Stedet er lille, og det er ikke en restaurant – mere en lille café og takeaway. 

 

Ejerne startede deres grød-koncept i København og kom så til Aarhus i 2019.

 

Maden

Det er ikke jordens største menukort, man finder her. Retterne er tilberedt med årstidens råvarer, og de er nøje udvalgt. Menuen skifter efter, hvad der er i sæson, og hvad der ellers passer til vejret. Risengrød er ikke det store hit i 30 graders varme, men en råkold vinterdag er det vildt så meget risengrød, der ryger over disken i den lille hyggelige café.

 

Havregrød i en moderne og vanedannende version er altid på menukortet. Det samme med Rabarber Chia Special, som er chiagrød, der er lavet på økologisk havremælk med rabarberkompot, ristede kokosflager, banan, peanutbutter, ristede mandler og skyr.

 

Et af de andre hit er bygotto. Dem er der flere af, og Grød er specialister i risotto og bygotto. Deres svampebygotto er også værd at nævne. Den er altid på menukortet.

 

Hvis man er til det mere krydrede, så kan den indiske linsegrød, daal,  anbefales. I løbet af året er der særlige dage eller perioder, hvor kokkene hylder en bestemt grød. Her kan nævnes øllebrød og risengrød.

 

Stemning

Latinerkvarteret er så meget Aarhus, og byder på alt det gode. Det er ikke ødelagt af forstyrrende byggerier, og har stadigvæk sin charme og hygge intakt. Der er cirka 10 siddepladser inden for, og når vejret er godt, sættes der borde og stole/bænke op ude på gaden. Her kan der til tider sidde en 20 til 25 gæster. 

 

Prisniveau

Lavt er svaret her. Retterne er generelt mættende, og der er grænser for, hvor meget man kan spise. Den billigste grød koster 40 kr., og den dyreste koster 95 kr.. En friskpresset juice koster 45 kroner, og der er flere at vælge mellem. Men prisen er den samme, uanset hvad du vælger.

Senest opdateret: 29/09/2022 02:09