Husker du Pastardo i Åbyhøj? (Lukket permanent)
Pastardo var et lille pasta-restaurant og takeaway på Silkeborgvej i Åbyhøj. De kaldte sig for pasta og bistro, hvilket var et pudsigt når man så stedet. Stedet lukkede i efteråret 2023. Præcis hvornår ved vi ikke, da vi ikke kunne få fat i ejerne. De lukkede og slukkede over natten, men hvilken nat det var, er uvis.
Hos Pastardo var der noget for alle, uanset om man var til klassiske pastaretter, vegetarisk mad eller fisk og skaldyr. Retter manglede der ikke. De originale italienske opskrifter var fra ejeren, Mihai Lucas, bedstemor og gik generationer tilbage. Mihai Lucas havde stor passion for italiensk mad og havde kastet sig over pastaretterne. I køkkenet ses også ejerens mor, Florica Luca, der hjalp til med forberedelsen af maden. Fredag og lørdag serveredes der mad frem til midnat. Ugens øvrige dage lukkede Pastardo kl. 21.00 eller 22.00. Åbningstiderne var vist mere på papiret, da de ikke rigtig holdt i den virkelige verden. Vi var af og til fordi dem, hvor de skulle have åbent, men der var lukket.
Maden
Menukortet bestod hovedsagelig af pasta og risotto samt italienske desserter. Maden havde et rustikt udtryk, og de holdt fast i de italienske traditioner. Opskrifterne stammede fra Abruzzo-regionen, men var tilpasset dansk kultur. Menukortet var delt op i klassisk pasta, fisk og skaldyr, vegetar og børneretter.
Der var 9 pastaretter og risotto at vælge imellem. Det var et fint udvalg. Her var bl.a. Al Vitello, der var langtidssimret kalvefilet med champignon og løg i cremet sauce. Man kunne også få klassikere som bolognese og carbonara eller en Fitness Pasta med kylling, broccoli, og asparges i cremet sauce. Hver uge var der en ny ugens pasta samt en ny dessert.
Fisk og vegetar
De fem retter med fisk og skaldyr bestod bl.a. af tigerrejser, muslinger eller grillet laks. Vegetarerne var der også tænkt på. To retter med pasta, hvoraf den ene var fyldt pasta med spinat, ricotta og spinat i cremet sauce eller spinat og soltørrede tomater i cremet sauce.
Børneretter
Til børnene var der bolognese, carbonara og con polpette. Det samme som de store portioner, men bare mindre. Så der var ikke tale om specielle børneretter. Af desserter var der tiramisu al mascarpone og tilbehør som bruschetta, hvidløgsbrød eller hjemmelavet foccacia var også at finde på menukortet.
Drikkevarer
Der var vand eller sodavand som Cola, Fanta og Sprite. Der var ingen vin, øl eller andet alkohol. Man kunne måske godt have gjort noget mere ud af drikkevarerne, da de på ingen måde matchede deres mad. Men de valgte den nemmeste løsning med at køre med de store internationale bryggerier.
Atmosfæren
Bistroen var pæn og indbydende med store vinduer ud mod Silkeborgvej. Der var 10 siddepladser i den lille italienske bistro. Herfra kunne man kigge ud i køkkenet og se, hvordan madlavningen foregik.
Prisniveau
Det var hjemmelavet italiensk mad lavet fra bunden. Priserne var moderate. De klassiske retter gik fra 89 kr. til 115 kr., fisk og skaldyr stod til enten 110 kr. eller 115 kr., mens børneretterne kostede 59 kr.. Det var gode priser, og set i bakspejlet alt for billige. Stedet kunne ikke løbe rundt, og der var ikke mange kunder til sidst. Råvarerne var billige, hvilket gjorde priserne også var lave.
LÆS OGSÅ:
Crown Kebab – et stenkast fra Hasle Torv
LÆS OGSÅ:
Husker du Bytes – Burgers n’ Fries?
Husker du Fryden Kaffebar i Mejlgade?
Husker du TapasTapas i Langelandsgade? (Flyttet permanent)