3 forskellige burgere fra Plan B Smassburger

Husker du Plan B Smassburger i Nørre Allé?

 

I Nørre Allé 98 lå Plan B Smassburger i en relativ kort periode. De lukkede først i 2023 uden af nævne det for andre. Men de havde ikke mange kunder, da Plan B Smassburger aldrig fik fanget aarhusianerne med deres smadrede burgere. Plan B Smassburger var en islandsk burgerkæde, der åbnede sin første burgerbar i Reykjavik i marts 2021. 

 

Det var i de lokaler, der tidligere husede en af Aarhus’ bedste restauranter, tapasbaren Morena Mia. En burgerjoint, der stammede fra Reykjavik i Island var umiddelbart ikke oplagt som arvtager til lokalerne. Men sådan blev det. Manden bag den islandske kæde var Oskar Kristjansson. Navnet Smass er islandsk for smash på engelsk, og er den karakteristiske måde, bøfferne mases ud på grillen, så kødet karamelliserer. Det er knastørt kød vi så hos Plan B Smassburger. Mange hentede maden med hjem, men det var også muligt at spise hos Plan B Smassburger.

 

Maden

Menukortet var enkel og ukompliceret. Der var flere varianter af burgere med bl.a. bacon og ost, ligesom der var kyllingeburger, lammeburger og veganerburger. Alle burgerne var med ost, løg, pickles og deres egen burgerdressing. De adskilte sig på flere måder fra de burgere man typisk fik i Aarhus. Bøffen er af 65 gram kød, som mases ud på grillen, og giver bøffen mere stegeskorpe og mere sprødt ydre, end man normalt får i en burger. De var tørre og kødet havde var ikke noget stor oplevelse af spise. Desværre, og det var nok også grunden de lukkede så hurtigt. Kunder blev ganske enkelt væk. 

 

Tilbehør

Hos Plan B Smassburger var der pommes frites og fried chicken tenders. Af dip var der chili mayo, cocktail dip og ketchup. Skal der lidt sødt til, var der donuts. Ikke noget nyt over det.

 

Drikkevarer

Udvalget var ikke stort, når det kom til drikkevarer. Men der er sodavand fra de store internationale spillere såsom Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi samt Kildevand. Intet andet og ret kedeligt og mainstream. 

 

Atmosfæren 

Så snart man trådte ind hos Plan B Smassburger, var du ved disken. Der var ikke meget plads i det rum. Her kunne man afhente sin mad eller bestille, inden man eventuel tog plads længere inde i lokalet. Det var praktisk med den opdeling, der skabte ro for spisende gæster. Indretningen var enkel og havde ikke meget unik over sig. De store vinduer ud mod Nørre Allé i det første lokale skabte et godt lys. Betjeningen var okay effektiv til tider og fik relativ hurtig sat gang i bestillingerne. 

 

Prisniveauet hos Plan B Smassburger

En burger kostede mellem 35 kr. for cheeseburgeren med en bøf og op til 100 kr. for 3x baconburger med tre bøffer. Menuerne med pommes frites og valgfri sodavand gik fra 100 kr. og op til 140 kr.. Der var af og til tilbud hos Plan B Smassburger. Der var om onsdagen Smass burger menu bestående af dobbelt bøf, dobbelt ost, pommes frites og en valgfri sodavand til 75 kr..  Familiemenu 2 x smass burger, 2 x børneburger kostede 260 kr. Det var billigt, men kvalitet og pris hænger ofte sammen, så man kunne udlede af råvarerne ikke var de bedste, hvilket gæsterne vel også mente, da stedet måtte lukke igen.

 

LÆS OGSÅ:

I forlængelse af Badeanstalten Spanien ligger Café Oliver

Husker du Sultan Palads på Frederiks Plads?

Husker du Memet’s Delikatesser i Aarhus? (Lukket sep. 2023)

Burgerguide til burgere i Vejle