Retour Steak set udefra

Dengang Retour Steak kom til Aarhus – og rejste igen?

 

Placeret lige over for Aarhus Hovedbanegård lå der den tidligere så elegante Retour Steak. Det var i tidernes morgen et oplagt sted at begynde, når man ankom til byen. Det var i de samme lokaler som den tidligere meget kendte Kroen I Krogen lå. Her kendte man sit kød, og man ved, hvordan det skal behandles. Møre og perfekt stegte bøffer af mørbrad og ribeye kunne suppleres med bl.a. hjemmelavede pommes frites og bearnaise. Fisk indgik dengang også altid i menukortet.

 

Retour tilbød desuden at servicere private selskaber, både til frokost og aften. Stedet fik aldrig fat i aarhusianerne, trods den massive markedsføring. Hvorfor vides ikke. De havde stor succes i København, og havde hypet sig selv for bl.a at lave Danmarks bedste bearnaise.  

 

Maden de lavede hos Retour Steak Aarhus

Den solide, ukomplicerede og klassiske bistromenu indeholdt fisk, oksecuvette og hvid chokolademousse. Der var mange muligheder for at opjustere, f.eks. med østers, confiteret vagtellår, tatar, dansk mørbrad og profiteroles. Maden dengang var god, men det var ikke noget nyt, som Retour Steak kom med. Deres mad var god, og de fik meget ros for deres steaks, men det var der nu også mange af deres kolleger der fik. 

 

Prisniveauet – lige før de lukkede

God mad koster lidt penge, og her var vi oppe i en klasse over middel. Bistromenuen (søndag – torsdag) koster 275 kroner for tre retter; aftenens a la carte ligger i niveauet 300-400 kr. for en hovedret. Teatermenuen står til 225 kroner og skal bestilles samme dag kl. 12. Vinkortet omfatter hele ni bobler med priser fra 300 til 1.300 kroner; en god Riesling står til 375 kroner, rødvinene begynder ved 300 kroner (Côtes du Rhones Villages 2017) og fortsætter via 29 flasker til 1.400 kroner (Barbaresco Riserva, Fabio Gea, Piemonte, 2011).

Husker du dengang Mahalo i Mejlgade lavede bowls?

 

Stemningen hos hedengangne Retour Steak

Tilbagetrukket fra det almindelige postyr på Banegårdspladsen bød Retour Steak sine gæster velkommen med smukt indrettede, elegante lokaler placeret i et roligt hjørne af pladsen. Køkkenets pænt høje ambitioner og betjeningen imødekommenhed gjorde stedet til noget man skulle besøge. Men de formåede ikke at skabe et fast kundekreds som lignede restauranter havde gjort. Placeringen var måske heller ikke den bedste set i bakspejlet. 

 

Lidt udenfor Aarhus ligger Pøt Mølle – Frisenborg Slotskro. De kan noget med deres 400 grams steaks:

 

De billederne fra dengang de havde åben i Aarhus her:

Stemning og udsigt hos den hedengangne Retour Steak i Aarhus

En anstændig Chablis hos Retour Steak i Aarhus

Indretning hos Retour Steak i Aarhus

En halv hummer hos Retour Steak i Aarhus

Dagens bønnesalat hos Retour Steak i Aarhus

En rødbedesalat med fetaost hos Retour Steak i Aarhus

En mør steak med foie gras og håndpisket bearnaisesauce hos Retour Steak i Aarhus

Godt med gæster hos Retour Steak i Aarhus

Smørstegt pighvar hos Retour Steak i Aarhus

Rørt tatar hos Retour Steak i Aarhus

Sådan ser farven ud på en steak med foie gras hos den tidligere Retour Steak i Aarhus

En dessert hos Retour Steak i Aarhus

Franske kager hos Retour Steak i Aarhus

Et par flaske vin hos Retour Steak i Aarhus

Udsigten mod banegården i Aarhus set fra Retour Steak i Aarhus

Et par rigtig gode flaske rødvin hos Retour Steak i Aarhus