Varieret kost
Nogle frokostordninger er ganske enkelt for kedelige. Ikke på kort sigt, men på den lange bane. Alt for mange kører i den samme slags mad. Måske fordi det er den slags specifikke mad, de er gode til, ellers fordi de blot ikke er gode nok til at variere maden. Der er givetvis mange grunde, men alle dem, som skal spise maden, går langsomt kolde i ensformigheden. Det ses desværre alt for ofte. Derfor kræver det tid at bedømme en frokostordning. I starten kan man lave en aftale for en måned, og derefter evaluere. Maden er afgørende for trivsel i virksomhederne, og måltidet er ofte et af dagens højdepunkter. Da vi alle er forskellige, og alle har vores livretter, så er det også vigtigt at holde leverandørerne af frokostordninger op på, hvor varieret deres mad er.
Hvad med madspild?
En del virksomheder har medarbejdere, som er en del ude af virksomheden, og dermed ikke altid deltager i den daglige frokost. Hvem er ude af huset? Hvornår? Hvor længe? Er der gæster, som skal spise med? Hele planlægningen af dagens frokost kan godt være bøvlet, og ikke alle får det gjort, hvilket resulterer i madspild. Det giver ingen mening at smide mad ud samfundsmæssigt, men heller ikke økonomisk. Det koster virksomheden penge hver gang, der ryger mad i skraldespanden. Der findes i dag systemer, som gør det nemmere at administrere sin frokostordning, som både minimerer madspild og sparer virksomhederne for penge.
Den bæredygtige og miljøvenlige
Mad er en ting. Noget andet er, hvordan den er lavet, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan emballagen er, men også hvordan den er blev bragt ud og så videre. Bæredygtighed er kommet for at blive, og de fleste virksomheder bør, eller skal forholde sig til det. Alt andet er uanstændigt. Hvis man som virksomhed vil være med til at gøre en forskel, er man nødt til at stille krav til sine leverandører – også til frokosten. Det gør flere og flere i dag, og det har smittet af på en del af dem, som udbyder frokostordninger i Aarhus.