Af Mikkel Stensgaard Christensen,

 

Berta set udefra

 

I fredags trådte Berta ind på scenen for cremebefængt bagværk og sikke en entré. Udsagnet var klart; “vi kører økologisk, og vores råvarer er af bedste kvalitet”. Guidens udsendte luntede straks til bageriet, Berta, på Frederiksbjerg, da tidligere år har vist sig vanskelige på leveringsfronten. Fastelavnsbollerne herfra er populære, endda hypede, og det er sjældent velbegrundet.

 

For wow. En himmerigs mundfuld.

 

Egentlig ser den næsten provokerende underspillet ud. En let blistered, brunet overflade, overtrukket med mørk chokolade ganache. Men bag bollens ydre gemte sig dekadent, fuldstændigt ærlig velsmag. Cremen har vi ikke set bedre endnu. Fløjlsblød, sødmefuld, intenst vaniljesmagende og i helt perfekt harmoni med brødet. Nærmest creme chantilly-lignende sødmeprofil, og vi kunne have siddet på et hjørne i Paris og fået verdens bedste creme brûlée. Så god var vaniljen – og endda fra en dansk farm på Madagascar, storytelling med mening.

 

6 stjerner til fastelavnsbollen fra Berta

 

Den mørke ganache bar præg af fremragende chokolade, og selvom den var relativt tyndt spredt ud, spillede den sin prisvindende birolle til UG. Og som om det ikke var nok, var bollen en oplevelse i sig selv. Den havde lækker, anderledes sejhed og var topindbydende at tygge i. Som det, enhver krydderbolle ønsker at stile efter, og enhver mistro til andele brød til creme blev gjort til skamme. Lagt dertil, at ingen bid var hverken for meget eller for lidt, men gav forskelligartede smagsindtryk, og vi kunne ikke komme meget højere op at ringe.

 

Sådan ser fastelavnsbollen ud indeni hos Berta

 

Eneste anke herfra måtte være et råd om at se sig for, når man napper sit bagværk, da ikke alle boller var ensartet afbagt her på førstedagen – men vores, den var perfekt jævn. En sjælden fornøjelse ved høflig selvbetjening. Trods det lille arbeiterbei, kan Berta intet andet end få 6 stjerner for at løfte en fastelavnsbolle til helt nyt niveau. Den bliver svær at komme efter, særligt til kun retfærdige 40 kr. stykket.

 

Den bål æske skiller sig ud hos Berta

 

Lidt af udvalget hos Berta Bageri

 

LÆS OGSÅ:


Berta Bageri

  Berta er et økologisk og bæredygtigt surdejsbageri beliggende på Frederiks Allé, eller der hvor Lundingsgade begynder. På kort tid er de blevet populære på Frederiksbjerg, og der er ofte mange kunder i butikken, der kommer efter brød og kager. Manden bag er René Hansen og han har et værdisæt, o…
Senest opdateret: 31/01/2025 04:01