Berta Bageri
Åbningstider
- Lukket •Åbent 06:30 - 14:00
- Mandag• 06:30 - 14:00
- Tirsdag• 06:30 - 14:00
- Onsdag• 06:30 - 15:00
- Torsdag• 06:30 - 15:00
- Fredag• 06:30 - 15:00
- Lørdag• 06:30 - 14:00
Berta er et økologisk og bæredygtigt surdejsbageri beliggende på Frederiks Allé. På kort tid er de blevet populære på Frederiksbjerg, og der er ofte mange kunder i butikken, der kommer efter brød og kager. Folkene bag er Sebastian Welander, der har været chef bager på Skafferiet Hinderup og René Hansen, der er manden bag Retour og BAMBI eatery & bakery. De har et fælles værdisæt, om at lave et kompromisløst bageri på Frederiksbjerg. Der er åbent alle ugens dage fra klokken 7 til 14.
Bageriet
Hos Bertas bager de surdejsbrød og kager efter gamle traditioner af dansk økologisk mel fra Kornby Mølle. Råvarerne er nøje udvalgte og kommer fra mindre, danske, økologiske gårde og producenter. Brødet er friskbagt hver morgen, og der kommer jævnligt nye brød og kager på hylderne. Udvalget er ikke stort. I sortimentet er en type rugbrød med 100% fuldkornsrugmel fra Kornbymølle, hvedebrød og boller. Af kager er der croissant, snurre, snegle og pain au Xoco. Når det er sæson, sætter Berta ind på de gode fastelavnsboller.
Atmosfæren
Den lille butik har tiltro til kunderne. Her skal du nemlig selv vælge brød og komme det i poser, ligesom man selv udregner prisen og betaler på mobilepay uden det store tilsyn fra betjeningen. Sådan er konceptet. Årsagen er, at de gerne vil opnå den lokale stemning, som findes hos gårdbutikkerne. Hos Berta er der en meget uformel stemning, og alle er velkomne. Personalet har godt humør, og der er en familiær stemning og tilgang til kunderne.