Af Jan L. Pedersen,

En af de ældste burgerbarer i Aarhus er uden tvivl Byens Burger i Thorvaldsensgade. De har en lang historie, og trods skiftende ejere er de i dag tilbage ved rødderne. Byens Burger har alle dage haft det formål at lave burgere, som smager godt, og hvor man bliver mæt. Det ord holder de til fulde, selvom burgerne er blevet mindre end før i tiden. Bøfferne vejer dog mindst 200 gram. 

 

Byens Burger har fået nye ejere for nogle år siden, som øjensynligt har en plan med den gamle burgerbar. Personalet er i dag utrolig venlig og serviceminded, hvilket ikke altid var tilfældet før i tiden.

 

Byens Burger laver også andet end burgere, bl.a. pizzaer, pitaer og salater, men i denne her anmeldelse er det burgerne, vi anmelder – og “kun” dem.

 

Det bestilte vi:

Tre forskellige slags brød

Det er friskbagte boller fra lokal bager, vi har at gøre med her. Der er både glutenfrit, groft brød og lyst brød at vælge mellem. Bollernes størrelse er nøje afpasset bøfferne. 

 

Saftige rosastegte bøffer

Bøfferne er for alvor gode. Her kan man stadigvæk få en rosastegt og saftig hakkebøf, hvilket efterhånden er en sjældenhed i Aarhus. Det trækker for alvor op hos os, at en hakkebøf ikke er gennemstegt. De spurgte os om, hvordan vi ville have vores bøffer stegte, men ellers skal man huske at gøre opmærksom på det.

 

Tester løbende nye burgere

Noget af det relativt nye hos Byens Burger er, at de laver nye burgervarianter. Sælger de, så får de en fast plads på menukortet. Hvis ikke, ryger de hurtigt af igen. Formaggio burgeren er en af de nye på menukortet, og er et godt bud på en burger, som er kommet for at blive. Her er en hvid ost. 

 

En for alvor god klassiker

Cheeseburger menu med 200 gram bøf, cheddarost, agurk, salat, tomat, rødløg og ketchup. I en menu kan vælges mellem pommes frites eller kartoffelbåde for 5 kr. ekstra samt forskellige dips. 

 

Moderat spicy 

Nachos burger med 200 gram bøf, agurk, salat, tomat, rødløg, nachos, chili, smeltet cheddarost og dressing. En ganske udmærket burger, især hvis man er mere end almindelig sulten. Alt i alt en god burger til prisen. Især den rosastegte bøf var helt forrygende. 

 

Den med kylling

Chicken de lux burger tager også kegler hos os. Her er mayo, rå løg, salat, agurk, tomat, burgerdressing, kalkunbacon og grillet marineret kyllingebryst. Kødet er mørt og rigtig godt og har ikke været i frituren. En flot burger til en fair pris. 

 

Rigeligt med kød

En Don OX Burger på 400 gram er for dem, som er godt sultne og elsker kød. 400 gram var bøffen, og den tog meget nærliggende opmærksomheden. Det siger sig selv, at det handler om kød, og man skal være mere end almindelig sulten, hvis man skal komme igennem den.

Sunny Side Up med spejlæg

 

Vurdering 

Vores vurdering
  • Der er fart over feltet hos Byens Burger. Det er der ikke noget nyt i, men efter de har slanket menukortet, er tempoet gået op. 
  • Ros for, at Byens Burger er ærlig omkring det, de laver. Deres burgere er ikke raketvidenskab, men de smager godt, og bøfferne er rosastegte og saftige. Ros for, at Byens Burger er ærlig omkring det, de laver. Deres burgere er ikke raketvidenskab, men de smager godt, og bøfferne er rosastegte og saftige.
  • Vores favorit er deres cheeseburger med 200 gram bøf. Den kandiderer til byens bedste burger.
  • Kartoffelbådene smagte især godt og er et fint alternativ til pomfritterne.
  • En god bager-burgerbolle, som har en god størrelse i forhold til bøffen. Ros for det.
  • Lidt for få siddepladser - men sådan er det, og Byens Burger er mest en takeaway. Omkring aftenstid er der fuldt hus og mere til i den lille burgerbar.
  • Byens Burger rammer en smag, de fleste kan lide, også selvom alt ikke er hjemmelavet, så smager deres burgere godt hele vejen igennem.
  • Det er et stort plus med en burgerbar, som har sent åbent. Det har Byens Burger. De har åbent til klokken 5.00 om morgenen fredag og lørdag, mens der torsdag er åbent til midnat.
  • Deres Sunny Side Up med spejlæg er sjov. En morgenmads-burger er vist idéen bag den. Den smagte udmærket, og er oplagt på vej hjem fra byen.
  • Helt sikkert value for money. Især i de her inflationstider. Det er hele vejen igennem fair priser, de holder sig hos Byens Burger.

 

Hvis en burgerbar har over 40 år på bogen, så er der nok en grund. Flere af os på Spiseguiden Aarhus er kommet hos Byens Burger siden 1980’erne, og deres burgere er bedre end nogensinde før. Det bliver en af de gode anbefalinger herfra. Man ved, hvad man får – og ikke får. Byens Burger er en tidslomme i Aarhus, som har stamkunder langvejs fra. 

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse: Pita’s på Trøjborg laver pita i deres helt egen kategori

 


Byens Burger

  Den efterhånden legendariske burgerbar Byens Burger i Thorvaldsensgade er en erfaren herre på burgerscenen. I mere end 40 år har Byens Burger sendt mad over disken. Navnet antyder, hvad der er husets bestseller, men Byens Burger kan andet end at stege bøffer. Pizza, pita og salater er også klar…
Senest opdateret: 13/12/2023 10:12