MIB foodcourt ved Mølleparken i Aarhus

Husker du MIB foodcourt i det det gamle Hovedbibliotek?

 

 

Mølleparken havde fået et løft af de store, og for enden af parken finder man det gamle Hovedbibliotek i Aarhus. Udefra lignede alt sig selv. Men når man kommer ind, var bøgerne skiftet ud med et hostel, loungemøbler, en stor bar, og træder du ind til højre, lå MIB foodcourt. Her var åbent fra tidlig morgen til hen på aftenen, og der var hjemmelavet mad for enhver smag og enhver alder i uformelle rammer. MIB foodcourt lukkede den 31. marts 2022 til manges store ærgrelse. De gjorde det rigtig godt. 

 

Maden dengang MIB foodcourt var åben

Smørrebrød, sandwich, veggie, grill og pizza var overskrifterne, men der var også et godt udvalg af kager. Fra morgenstunden serveres en økologisk buffet. Det benyttede mange af gæsterne fra Book 1 Design Hostel sig af, men også byens borgere var ved at få øjnene op for den gode morgenbuffet.

Smørrebrød med æg og rejer hos MIB foodcourt

Her var bl.a. nordisk charcuteri, danske oste, hjemmelavet marmelade og æg. Brødet var bagt i eget bageri, og udvalget er stort.

 

 

Frokosten bestod af smørrebrød og sandwich. Smørrebrødet var moderne, og det smagte ganske enkelt forrygende godt. Det var højtbelagt og med et tykt stykke rugbrød fra eget bageri. Her var fem valgmuligheder som kyllingesalat med panchetta fra Fyn, æbler, sprødt skind og jordskokker eller håndpillede rejer med blødkogt æg, rugchips og dildmayo.

 

Sandwich laves i brød på surdej og Ølandshvede. Der kunne vælges mellem kylling, koldrøget laks og hittet flæskestegssandwichen, der var flot sammensat. 

Flæskestegssandwichen var med sprødstegt svinekam, råmarineret rødkål, kryddersyltede agurker, friske æbler og sennepsmayo. MIBburgeren var allerede en klassiker inden stedet åbnede. Den var med estragonmayo, kartoffelcrisp, tomatchutney, hjertesalat, syltet rødløg, vesterhavsost og bacon. Mere kød fik man med deres himmerlandske ribeye (ca. 300 g). Den var i høj kurs blandt gæsterne dengang.

 

Den store guide til tømmermændmad i Aarhus

 

Brænde- og kulfyret ovn

Klokken 16 åbnede de for de varme retter som grill, pizza og veggie. Veggie er af grønne råvarer i sæson og gode alternativer til kødretter. Grillretterne bestod af fisk eller kødretter som himmerlandsk ribeye eller entrecote, ligesom der altid var en burger på menuen. De var tilberedt i en brænde- og kulfyret ovn. Pizzaerne var papirtynde bunde lavet på surdej fra MIBbagværk toppet med smagfulde råvarer. 

Indretningen hos MIB foodcourt ved Mølleparken

 

Drikkevarer

Mad og drikke var adskilt hos MIB foodcourt. Lidt synd og bøvlet, men hotellet ville selv stå for den del. I hvert fald hvis du ønskede andet end juice, vand og kaffe, som kunne købes sammen med maden. Ellers måtte du ud i den anden bar at stå i kø sammen med gæsterne, som tjekkede ind på Hostel. Ikke smart at man skulle stå i kø to steder. Der var et godt udvalg af øl og vin samt drinks. Dog krævede en del mere ventetid, når man skulle bestille, betale og hente mad og drikke to forskellige steder. 

Bagere i Aarhus

 

Stemningen 

Det var indbydende og uformelle rammer. Midt i lokalet stod borde og bænke, mens der for enden ved vinduerne var runde borde og stole. Ville man sidde mere afsides, var der områder skærmet af med tæpper. Smart. Loungemusikken kom fra barområdet og skabte i dagstimerne en rolig atmosfære. Udenfor mod parken var der opstillet flere borde, hvor det var muligt at spise sin mad. Betjeningen var hyggelig, rolige og venlig. 

 

Prisniveauet

Hvad du skulle betale, afhang af om du spiser i huset eller tog maden med ud af huset. Det var gode råvarer og veltilberedt mad, så priserne måtte siges at være i orden. Smørrebrødet koster 55/75 kr., og sandwich stod til 65/85 kr.. Brunchen kostede 90 kr. og pizzaerne 95 kr. eller 120 kr., hvis du spiste i huset. Dyreste ret var 300 gram himmerlandsk ribeye til 225 kr..

Caféer i Aarhus: