Il Mercatino

Mejlgade 18, 8000 Aarhus C 86 12 00 48

Hos den italienske landhandel i Mejlgade kan du opleve den italienske madkultur. Il Mercatino er et pizzeria og italiensk købmandsbutik. Den har været en fast bestanddel af Latinerkvarteret siden år 2000 og laver autentisk italienske retter som pizzaer, pasta og panini. Paolo Marinaro, der oprindeligt er fra Rom, driver Il Mercatino. 

Komplet guide til restauranter i Aarhus:

Pizzaer med smag og kvalitet

Udvalget af pizza er stort. 30 forskellige – alle med italienske navne. Bunden er efter den rigtige pizzabog. Tynd og med sprød kant, og så er de ikke nærige med toppings. Du kan selv tilføje ekstra ingredienser, men for ikke at gå på kompromis med de traditionelle opskrifter skiftes max. to ingredienser pr. pizza. Fire af pizzaerne er sæsonafhængig som Amatricianella med tomat, bøffelmælksmozzarella, pancetta/guanciale, pecorino og deres egen pikantsovs. 

 

Hjemmelavet pasta

Ud over pizzaerne er der frisklavet pasta som Astra ripiena alla panna med fyldt frisk pasta, skinke, champignon, flødesauce og Parmigiano DOP eller Carbonara med flødesauce, bacon, æg og Parmigiano DOP.

 

Hjemmebagt brød til sandwich

Syv forskellige sandwiches/paninier, der er lavet med hjemmebagt foccacia eller ciabatta, er der også at vælge mellem. Fx. Bresaola, Parmigiano DOP, rucola eller Vitello tonnato tomat. Il Mercatino kan også tilbyde antipasto misto. To forskellige platter med italienske specialiteter.

 

Drikkevarer

Smagen af Italien kan på Il Mercatino fuldendes med en kop kaffe, espresso eller cappuccino af bønner fra italienske Palombini. Der er også italienske vine, grappa og dessertvine. 

 

Stemningen

Hos Il Mercatino er de venlige, smilende og elsker, hvis du har spørgsmål til Italien. 

 

Prisniveau

Her får du god, hjemmelavet mad med stor smag, gode råvarer og kvalitet. Pizzaerne koster mellem 70 og 100 kr., pastaretterne fra 85 kr., mens panini står til 50 kr. fra til klokken 15 og derefter 60 kr..

 

Delikatesser i butikken

De italienske delikatesser, du finder i butikken, er forskellige pastaer, pesto, oliventapanade, balsamico, artiskokker, auberginer, soltørrede tomater og oste samt lufttørret skinke. Ud af huset har de italienske buffeter. 

Se også guiden over pizzariaer i Aarhus her:

Senest opdateret: 30/09/2022 10:09