Pizza Pronta

Sønder Allé 10, 8000 Aarhus C 86 19 42 00

Spisesteder har det med at åbne og lukke i Aarhus. Nogle lukker efter relativ kort tid, mens andre har årtier på bogen. En af de ældre i klassen af spisesteder er Pizza Pronta i Sønder Allé. De åbnede i 2001 og har overlevet mindst tre kriser. Fastfoodrestauranten ligger små 50 meter fra Strøget i Aarhus. Pizza Pronta er meget ærlig med det, de laver og slår ikke større brød op, end de kan bage.

 

Hvad med maden?

Det er pizza, shawarma, pita, pølsemix, nuggets, burgere og grillkyllinger, der er på menuen. Typisk fastfood uden så meget snak og udvalgte råvarer. Priserne er lave, og de fleste er tilfredse med den mad, de får her. 

 

Det roterende spyd med kødet på har de selv marineret. Kebab er et hit her, og rullerne og pitaerne er i høj kurs blandt kunderne. Flere af dressingerne er hjemmelavede. Det samme er falaflerne. Brødet er ikke hjemmelavet. 

 

Det er generelt store portioner, vi ser hos Pizza Pronta. De er ikke nærige med kød og toppings. Tværtimod. Pizzaerne laves både hele og som slices. Da en stor del af kunderne er unge, så er pizzaslice mere populær end de hele pizzaer. Priserne er også bedre end på de hele pizzaer. 

 

Atmosfæren

Det er ikke lokalet, som trækker folk til. Det er rent og pænt. Nymalet og rustikt. Vi er på en fastfoodrestaurant, og her bliver gæsterne ikke særlig lang tid. De er her for at spise og ikke for at hænge ud på den smarte måde. Størstedelen af kunderne går op i, hvad maden koster og kommer her på grund af de lave priser.

 

En frisk betjening 

Betjeningen er oppe i gear, og ventetiden er i den korte ende. De formår at få lavet noget mad i et rask tempo. De er gode til at få kunderne til at betale, når de har bestilt deres mad, så man ikke skal til at fedte med det, når maden er færdig. Et godt og effektivt system.

 

Prisniveauet

Det er fair og relativ lavt hos Pizza Pronta. Hvis vi taler pizzaslice, så er der for alvor god value for money. De koster 55 kr., inkl ½ liter kildevand. En shawarma koster 55 kr., mens en kebab-tallerken med fritter, salat og kebab koster 98 kr.. Der er rabat ved valg af menu sammen med en rulle, burger eller pita. 

 

Drikkevarerne er primært ½ liter sodavand og vand. De er med i menuerne til de 99 kr., inkl. pomfritter. 

 

Takeaway fylder en del hos Pronta

Der er 40 siddepladser i lokalet, og der er til tider fuldt hus. Akustikken er ikke den bedste i Aarhus, så lidt høje decibel kan forekomme i spidsbelastningerne. Udover siddepladserne og gæsterne i restauranten så ryger der også anseelige mængder mad ud af døren som takeaway. En stor del henter selv deres mad. Men ellers bruger folkene hos Pronta også de store udbringstjenester, som tager op mod 30% af regningen for at bringe maden ud.

 

LÆS OGSÅ:

Pizza Boys på Aarhus Ø

Chickii Burger i Vestergade

 

Senest opdateret: 06/03/2024 10:03