Størrelsen betyder også noget i Østrig
Østrigerne er store kødspisere, sådan har det altid været. Der er jo også langt til havet. Nogle kender nok til deres tafelspitz, som typisk serveres med en suppe i bunden. Her er dømt kød i store mængder. Det samme kan det være med en wienerschnitzel. Den skal være på mindst 300 gram, siger flere østrigske kokke, og flere foretrækker den på 400 gram. I Aarhus er de sjældent så store.
Kødets tykkelse er afgørende
Ja, det mener vi her på Spiseguiden. Dog er en “ægte” wienerschnitzel banket flad, tørstegt og paneret i æg og rasp. Det gør, den bliver ret tør og til tider også sej. Fair nok, det er traditionen. Men flere spisesteder i Aarhus laver dem i en noget tykkere udgave, hvor de både er saftige og møre. Her er kødet omkring 2 cm tyk. Det er den type, som der heldigvis laves flest af i Aarhus. Der er kun få spisesteder, som laver den store flade, som fylder en af de store middagstallerkner. Heldigvis, kan man frækt sige.