Her finder du en flæskestegssandwich i Aarhus

 

Flæskestegssandwichen ”brillerer” jo ved at være en pæn kaloriebombe med højt fedtindhold, men smagen, ja, smagen kan gøre selv den mest forhærdede sundhedsapostel blød i knæene og giver sandwichen status af ubetinget publikumsfavorit i landets grillbarer og cafeterier. I de private hjem er særligt den yngre generation med i heppekoret. Man kan godt sige, at det er en ægte klassiker vi har med at gøre her. 

 

En ubetinget publikumsfavorit 

Sandwichen er nem at tilberede og fungerer fremragende som både frokost og aftensmad. Man kan med rette diskutere, om vi sætter tænderne i en sandwich eller burger, for trods diverse variationsmuligheder i smagskomponenterne er selve opbygningen ganske stringent: En ristet burgerbollebund med dressing, fx mayo (spicet op med Worcester sauce, sennep eller chili), et bundlag af grønt og/eller surt som salat, cornichoner, æble, rødkål eller løg. Et-to stykker steg med sprød svær, salt og som låg den smurte bolle. Kun fantasien og egne smagsløg sætter grænser for sandwichens opbygning og udtryk. Som man siger nede sydpå: Alles keine Hexerei, nur Behändigkeit…

 

Vi har fundet de steder i Aarhus og omegn som altid har en flæskestegssandwich på menukortet.

Det er vist ingen overdrivelse at kalde den animalske produktion i Danmark for landets bærende søjle i fødevareudbuddet. Andre produktionsgrene vinder bestemt terræn i disse år, men falder vist stadigvæk ofte under kategorien niche. Alligevel oser holdningen til klassens primus motor ikke ligefrem af ubetinget kærlighed. I flere henseender opfattes den animalske produktion nærmere som et smertensbarn end hjertensbarn! Der pågår en on going diskussion om dyrevelfærd, produktionsformer, bæredygtighed og fremtidssikring. I centrum er ofte den lille tykke firbenede, der udgør en betydelig del af produktionen, nemlig grisen.

 

Stor forskel på kvaliteten

Landets store som små slagterier sender dagligt kaskader af kødudskæringer af den blege ”snøfter” til såvel det hjemlige marked, som udlandet. Forarbejdningsprocessen resulterer i mange forskellige produkter, hvor store dele af grisen finder vej til kødgryderne. Blandt de mest populære udskæringer er stegene, ribbensteg, kamsteg og flæskesteg. Nye kartofler, rødkål og den fede brune sovs supplerer stegene på fornemste vis, men skulle der evt. blive en lille rest tilovers, så skal næste skridt absolut ikke blive vejen mod nærmeste skraldespand, men derimod køleskabet, hvor stegen kan ligge klar til aftensnacken eller næste frokost, hvor en flæskestegssandwich vil skabe velbehag i sultne kroppe.

Senest opdateret: 23/09/2022 12:09