Kinesisk: Få overblikket over de kinesiske spisesteder

 

Aarhus har en del kinesiske restauranter eller spisesteder. Forskellen er ofte svær at få øje på. Hvornår er det en restaurant, og hvornår er det et spisested, som reelt er en takeaway med nogle få siddepladser og intet toilet. De fleste i Aarhus er restauranter, hvor der er ordnede forhold, og man med ro i sindet kan spise sin mad. Kinesisk mad kan være en noget diffus størrelse. Det er ganske forståeligt, da Kina har over 1.4 milliarder indbyggere, og at koge et så stort lands madkultur ned til noget overskueligt er ikke nemt. Fair nok.

 

I Aarhus er kinesisk lig med bokse og buffet

Måske sat lidt på spidsen. Men alligevel. Kinesisk mad i Aarhus ligner hinanden og smager næsten ens. Tankevækkende, men ikke usandt. Desværre kan man mene. Men noget af det, som rykker ret vildt i Aarhus, er de store mongolian barbecue buffeter. De er vel asiatiske, men i Aarhus er de kinesiske. Nogle af dem er så store, at de kan bespise over 200 mennesker. Ad gangen vel at mærke. 

 

Meget mad for pengene

Man kan mene, hvad man vil om de kinesiske buffeter, men man får meget mad for pengene og ikke mindst stor valgmulighed. Der er kinesiske restauranter, hvor man kan spise for helt ned til 129 kr. på udvalgte tidspunkter, og der er over 40 forskellige retter at vælge imellem til den pris. Tankevækkende kan man måske tænke, men ikke desto mindre sandt.

 

De små steder satser på China-bokse

Noget at det, de fleste af os spiser, er de små bokse, man lynhurtigt kan få med sig. En China-boks er nem at lave, og der er fint med valgmuligheder. Det er varmt mad, og det koster ikke alverden. Det er fastfood, og dem, som gør i det, har gode tider. Priserne er ofte relativt lave, og man bestemmer selv, hvor stor boksen skal være. Udvalget er velkendt, og hvis man skal være lidt kritisk, så er valgmulighederne tæt på de samme ved alle byens kinesiske takeaways. Sådan er det, så ved du det. Men det gør på ingen måde konceptet dårligt. Tværtimod. Det er ægte streetfood. 

 

Senest opdateret: 03/04/2024 11:04