Brocafeen

Frederiks Allé 61 A, 8000 Aarhus Cc 86 12 86 11

I den gule bygning på hjørnet af Frederiks Allé og Kriegersvej ligger et af Aarhus´ ældste værtshuse. Siden 1899 har der været beværtning på stedet. Det startede som Skyttes Gæstgiveri, og i dag er navnet Brocafeen. Siden 2017 har forpagteren heddet Lars Wagtmann Pedersen, og det er også ham, der ofte står bag baren. På Brocafeen er der en hyggelig stemning. Her kommer gæster fra de fleste samfundslag, og alle taler med alle. På Brocafeen er det tilladt at ryge.

 

Drikkevarer

Det er øl, gæsterne kommer efter. Drinks kan det også blive til og også shots. Håndbajeren Ceres Top er dem, der ryger flest af over baren i løbet af en dag, men også de fem forskellige fadøl er populære. De skifter af og til. I skrivende stund er der Tuborg, Tuborg Classic, Grimbergen, Rød Tuborg og Blanc rosé på hanerne. 

 

Atmosfæren

Brocafeen summer af liv og god stemning. Bordene og også baren bliver i løbet af dagen fyldt op med stamgæster og gæster i alle aldre. Ja, her er plads til alle, der har lyst til en øl og hygge. Indretningen er holdt i den gamle stil med gode solide borde og behagelige stole. På træpaneler hænger lamper, der giver en rolig belysning. Rundt i baren hænger malerier samt skilte med sjove citater som ”I tilfælde af halsbrand – søg mod baren.” Er du til spillemaskiner, er der også et par af dem inde på Brocafeen. 

Livemusik og siddepladser udenfor

Af og til stiller en enkelt eller et par musikere op i hjørnet og spiller livemusik for gæsterne. Ellers er der dansktoppen i højtalerne, og der synges gerne med. Uden for er der knap 20 siddepladser. De er attraktive, når vejret er godt. Bliver solen for voldsom, kommer de store parasoller op, så man kan blive siddende og se på livet, der suser forbi på Frederiks Allè. 

 

Arrangement

Skal du holde et arrangement, er der mulighed for det på første sal, der er indrettet med borde, stole, dartskive og et stort tv. 

 

LÆS OGSÅ:

Tjek dem som laver bagels i Aarhus her

TOASTiT i Klostergade

Senest opdateret: 03/03/2024 11:03