Café Gaya

N.J. Fjordsgade 2 , 8000 Aarhus C 40 22 45 20

 

Vegetariske caféer er der ikke mange af i Aarhus. En af dem, der er, er Café Gaya, der ligger i den tidligere Ingerslevs Boulevards Skole på N.J. Fjordsgade. Tidligere lå caféen i Vestergade, men flyttede i 2022 til Frederiksbjerg. Hos Café Gaya serverer de økologiske, vegetariske, veganske og glutenfri retter.

 

Det er Juan Martin de Elizalde, Munna Hoffmann-Jørgensen og Rasmus Egede, der står bag caféen. Deres holdning er, at alle fortjener at få noget mad, som ikke er proppet med giftstoffer og sprøjtemidler. 

 

Maden

Inspirationen kommer fra hele verden med fokus på økologiske salater, plantebaseret mad og sæsonbestemte veganske og vegetariske retter. Til morgen byder Café Gaya på hjemmelavet bolle med pålæg, og om lørdagen er der brunch. Til frokost er der tre forskellige sandwich. En med hummus, en med Gouda og en med knust urte-kartoffel.

 

Buffet

Både til frokost og aften er der buffet med hjemmelavet mad. Du kan også vælge en salat, tapas eller Gaya burgeren. Skal der lidt sødt til, er der dagens kage eller rawfood. 

 

Vin og drikke

Af kolde drikke findes der tre forskellige smoothies og det samme antal juicer. Der er også sodavand, most, øl og vin. De varme drikke består af diverse kaffe, te og varm kakao. 

 

Atmosfæren

Der er en helt nede på jorden stemning i den farverige café. Møblerne er genbrugsfund. Stolene er fra den gamle skole, og ellers er der sofaer og runde og firkantede borde. Væggene er mintgrønne og hvide og fra loftet hænger grønne planter. Om lørdagen er der af og til livemusik i caféen. 

 

Prisniveau

Café Gaya har fokus på bæredygtighed og økologiske råvarer. Alligevel holder de priserne nede på et niveau, hvor de fleste kan være med. Buffeten til frokost koster 89 kr. og om aftenen 149 kr.. Her kan du spise alt det, du har lyst til. En sandwich koster 59 kr., tapas 75 kr. og burgeren 150 kr. – det sammen som lørdagsbrunchen. 

 

LÆS OGSÅ:

Venice Pizza i Vanggårds Centret på Jens Baggesens Vej

Pizza Boys ved Godsbanen

 

Senest opdateret: 03/04/2024 11:04