Flux – gastropub

Frederiksgade 42, 8000 Aarhus C 71 96 71 60

I Frederiksgade ligger en af de få gastropubs i Aarhus. Flux er navnet, og de laver mad, som smager godt. De har til huse sammen med Tir Na Nog og har samme ejer. Maden kan både spises i restauranten, Flux, og den kan også serveres i lokalerne hos Tir Na Nog og The Merchant Room. Udover det, så er der vel godt 100 siddepladser udendørs.

 

Maden på menukortet hos Flux fås også som takeaway.

 

Maden

Lad os slå det fast med det samme. Hos Flux er det hjemmelavet mad vi har med at gøre. Inspirationen til Flux er hentet i London, og maden er som skabt til øl og pub-stemning. 

 

Den hjemmelavede toast er af den slags, som man kan spise hele døgnet rundt. Enkelt, men meget veltilberedt og sprød toast med modnet cheddar, skinke og trøffelmayo

 

Burgeren er en klassisk anretning med briochebolle, tomat, syltede agurker, salat, ost, løg, tykke og sprøde skiver bacon og en hjemmelavet dressing samt onionrings. Bøffen er sous vide, og stegt kort inden servering. 

 

Prisniveau

Alt er relativt – og ja, man kan finde billigere mad end hos Flux. Men ikke på det niveau, som man finder her. En hjemmelavet toast løber op i 65 kr.. 

 

Stemningen hos Flux

Lokalet hos Flux er moderne og nordisk indrettet. Der er ikke meget pub over det. Tværtimod, så minder det om en af byens bedre restauranter. Hvis man mere er til pubstemning med højere snak eller sport på storskærme, så er det hos naboerne Tir Na Nog og The Merchant Room. Godt tænkt, med samme mad i tre forskellige lokaler med tre forskellige stemninger. 

 

Øl/vin

Her er der over 60 forskellige øl at vælge imellem. Øllet er det, der drikkes mest af her. Men Flux har også et anstændigt vinkort, med alt fra Champagner til tyske rødvine. Der er tænkt over, hvad der passer til maden.

 

LÆS OGSÅ:

Et Aarhus-sæt, tak! Guide til Aarhus´ brune værtshuse

Tir na nÓg i Frederiksgade

 

Senest opdateret: 15/03/2024 10:03