Frederiksgade: Her finder du alle spisestederne og barerne

 

Frederiksgade er en af de mest kendte gader i Aarhus. Dette til trods for, at en del faktisk ikke ved, at det er Frederiksgade, de går på. Grunden er, at gaden er forbindelsesgade fra Rådhuspladsen til Åboulevarden og Immervad. Men givetvis også fordi gaden i dag er en af de mest livlige gader i Aarhus. Her er over 20 spisesteder, takeaways og barer i dag, og flere kommer til. Frederiksgade går ud i Frederiks Allé.

 

Det meste er gågade

Frederiksgade kan godt ses som to gader, selvom det ikke er tilfældet. Den ene del er gågade, mens den anden er bil- og cykelgade – dog ensrettet for biler. Gaden er smal fra Østergade og til Rådhuspladsen. Der er fortov i begge sider, men man skal passe på, da der er mange cykler og biler i gaden. Det er en stående diskussion, om også det stykke af gaden skal laves til gågade. Stykket fra Østergade til åen blev gågade i 1973, og det har været en succes. En gade uden biler og cykler giver nogle helt andre muligheder, hvilket halvdelen af Frederiksgade er et godt eksempel på. 

 

Altid gang i gaden

I de senere år er der kommet liv i gaden. Det er sket i takt med, der er kommet flere barer og spisesteder, og gaden er blevet populær – igen vil nogle nok sige. De første spisesteder åbner klokken 10 om formiddagen, og den sidste bar lukker ved 4-5 tiden, alt efter hvilken ugedag det er. Det gør, at flere og flere søger hertil, da der stort set altid er garanti for, at der er noget, der er åbent. Det er folk i alle aldre, som kommer i gaden, og ikke “kun” de unge, som i stor stil er ved åen. Det gode ved Frederiksgade er, at der er barer og spisesteder i alle prisklasser.

 

Udeservering er en selvfølge

På halvdelen af Frederiksgade er der udendørsservering. Ikke kun i sommerhalvåret, men rent faktisk det meste af året. Flere af barerne har varmelamper ude. Her sidder man godt, og pladserne er især attraktive for rygerne. Når vejret er godt, kommer spisestederne med, og stort set alle i Frederiksgade har udeservering. Det giver noget liv og stemning til gaden, som uden tvivl er en af de hyggeligste i Aarhus. Mangfoldigheden længe leve. En anden ting ved gaden er, at dem, som bor der, ikke er hys med støj fra de mange restauranter og barer. Det gør, at der ret ofte er liv i gaden i de sene nattetimer.

 

Et åbenlyst potentiale

Gaden er blevet attraktiv efter en del år med tilbagegang. Før var det en udbredt shoppinggade. Dengang var konkurrencen med Strøget stor. Sådan er det ikke mere, og nu er det ikke butikkerne, som Frederiksgade er kendt for. Nuvel, de er der da, men det er klart oplevelsesforretningerne, som trækker folk til. Der er i dag en del, som bør fremhæves, når talen falder på Frederiksgade. En af dem er A+ Siam Sushi, Tir Na Nog, Panenka, Oops, Dauphine, Brasserie Belli, Kowloon, A-Part vinbar og Burger Shack.

 

Historien om Frederiksgade

Det er en af de gamle gader i Aarhus, som vi har med at gøre. Gaden har ligget der siden 1400-tallet, men fik først navnet, Frederiksgade, i 1824 opkaldt efter Kong Frederik den 6. Grunden var, at kongen var inddraget i en fornyelse af den gamle Brobjerg Port. Som tak til kongen for sit besøg fik den nye port navnet, Frederiks Port, og deraf blev Frederiksgade født. I de senere år har der været en del diskussioner om, hvordan gaden skal udvikle sig, og selvom politikerne ikke helt er enige om fremtiden i gaden, tyder alt på, at den “nye” Frederiksgade er rigtig set. I så fald der kommer flere restauranter og beværtninger til, vil det uden tvivl trække endnu flere folk til gaden.

Senest opdateret: 15/03/2024 01:03